2022 május 29 vasárnap
KezdőlapTech & TudományEgy rendőrkutya, aki élete első bevetésén megtalálta az elveszett édesanyát és gyermekét

Egy rendőrkutya, aki élete első bevetésén megtalálta az elveszett édesanyát és gyermekét

-

Mindenki tisztában van vele, hogy egy kutyás rendőr milyen sokat segíthet egy nyomozás során, hisz a kutya orrának segítségével olyan nyomokra lehet bukkanni, amit egy civil járőr, nyomozó, egyéb illető nem találna meg. Magyarországon az egyik legkiemelkedőbb rendőrkutya Bagira volt, aki félelmet nem ismerő elszántsággal kerítette nyomra az eltűnt személyektől kezdve, a gazembereken át, az elrejtett csempészárukat. Kiképzője kezdetben nem tudta, hogy használja fel a kutya nyers és zabolázatlan erejét, energiáját ám tudta, ha hagyja, hogy kiteljesedjen akkor kiváló rendőrkutya válik belőle. Bagira sajnos már nincs köztünk, de a rendőrség kutyás részlege folyamatosan azon dolgozik mind hazánkban, mind a külföldi országokban, hogy hasonló remek kutyákat képezzenek ki.

Cikkünk főszereplői Max a kétéves németjuhász és Peter Lloyd rendőr, akik csak nemrég óta vannak a kutyás részlegen. Max csak nemrég tette le vizsgáját, Peter pedig februárban csatlakozott a kollégákhoz. Nem rég azonban egy olyan esethez riasztották őket, ahol be tudták bizonyítani, hogy igen is jó csapatot alkotnak. Bejelentés érkezett, hogy egy édesanya egy éves gyerekével együtt eltűnt és sehol nem találják őket. Habozás nélkül elkezdték keresni őket, és sikerült őket megtalálni egy távoli wales-i vidéken.

A nő és gyereke ekkorra már az első napot a szabadban töltötték, így fontos volt, hogy mi hamarabb rájuk találjanak. Peter és Max valamint néhány rendőr rátalált a nő kocsijára egy hegyi úton, így volt remény, hiszen tudták honnan induljanak el. Max nélkül a hatalmas területet nehéz lett volna átfésülni, de hála szimatának megtalálták a nőt. Ekkorra már a rendőr helikoptert is bevetették, ám Peter és kutyája előbb találták meg az eltűnteket, akik egy szikla peremén próbáltak segítséget hívni.

Miután megmentették őket, lekísérték az orvoshoz őket, hogy megvizsgálják milyen állapotban vannak. Az orvos szerint egy kicsit kihűltek, de ezen kívül kutya bajuk nem esett. Ha Max nem kap szimatot kitudja mikor találják meg őket. Az egész keresés alatt nagyon fegyelmezetten és összeszedetten viselkedett, ahogy egy igazi rendőrkutyának illik. Ezzel is bebizonyította, hogy hiába újonc remek nyomozó válik belőle.

Ezek is érdekelhetnek