2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekEgy sírkövön szokatlan felirat olvasható, amely hatalmas vihart kavart az interneten.

Egy sírkövön szokatlan felirat olvasható, amely hatalmas vihart kavart az interneten.

-

Egy szerettünk elvesztése minden esetben fájdalmas és szomorú pillanat. Egyes családokat teljesen megtörhet egy ilyen esemény. Sajnos előbb vagy utóbb mindnyájan megtapasztaljuk, hogy milyen a gyász. A fájdalom mellett még végig kell menni a temetés procedúráján. El kell menni egy temetkezési vállalkozóhoz, aki elrendezi nekünk az egészet. Nyilván komoly költsége is lehet, mely sokak számára nehezen kifizethető.

Sokan vannak, akik már éltükben elrendezik ezt. Hagynak hátra pénzt, hogy ha eltávoznának, akkor ne a családot terheljék mindezzel. A saját “ízlése” szerint választhatja meg a sírkövet, koporsót és a végső nyughelyét.

Egy lengyel temető egyik sírján szokatlan feliratra lettek figyelmesek az emberek. Egy Małgorza nevű nő megosztotta a Facebook-on a felfedezését, ami gyorsan körbejárta az internetet. Az embereket megosztották a látottak.

A sírkőn látható felirat lefordítva, nagyjából azt jelenti, hogy “Mi a francot bámulsz?! Hidd el, hogy inkább a tengerparton feküdnénk….:)” A felirat után még egy mosolygós szmájlival is nyomatékosították a dolog “vicces” hangvételét.

A nő “Érdekes emlékek Junikowó-ból” felirattal osztotta meg a képet Facebookon, amire számos komment érkezett.

“Nagyon morbid humor” -írta az egyik hozzászóló.

Sokan egyből arra kezdtek el gondolni, hogy a képet esetleg manipulálhatták Photoshop-pal, de sajnos, vagy nem sajnos a kép eredeti.

Egyesek teljesen kiakadtak. “Ez egy szent emlék, hogy lehet valaki ennyire morbid, hogy így elpoénkodja a dolgot”.

“Most ez komoly? Ez legfeljebb figyelemfelkeltésre való, de egy nagyon csúnya módon.”

Tény és való, hogy ez egy szent emlék. Piotr és Beata még haláluk után is felforgatták a világ egy részét a megosztó “humorérzékükkel”.

Tény és való, hogy nehéz ebben igazságot hirdetni. Egyesek úgy gondolják, hogy ez csak az emlékük bemocskolása, míg mások úgy vannak vele, hogy nem feltétlenül az a jó megoldás, ha szomorúan és gyásszal emlékezünk egy szerettünkre. Talán jobb, ha a humora jut eszünkbe. Így könnyebb elviselni az elvesztése okozta fájdalmat.

Mit gondoltok minderről? Szerintetek? Ízléstelen vagy vicces? Megengedhető egy ilyen dolog?

Ezek is érdekelhetnek