2022 május 16 hétfő
KezdőlapÉrdekességekEgy új, fontos részletet árult el a rendőrség a Viking Sigyn kapitányával...

Egy új, fontos részletet árult el a rendőrség a Viking Sigyn kapitányával kapcsolatban

-

A napokban látott napvilágot az a hír, miszerint a május 29-i hajóbaleset egyetlen gyanúsítottja, a Viking Sigyn ukrán kapitánya ittas állapotban volt a baleset bekövetkeztekor.

A rendőrség a napokban tartott sajtótájékoztató keretében ezt határozottan cáfolta. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az eset után rögtön mintákat vettek a kapitánytól, amik alapján megállapították, hogy nem volt sem alkohol, sem egyéb szer befolyása alatt.

Csécsi Soma továbbá a következőket is hangoztatta: “A balesetet követően azonnal szemlét tartott a rendőrség a Vikingen. A nyolcórás, nautikai, igazságügyi és hajózási szakértők részvételével megtartott vizsgálat alkalmával 5 ezer fényképet készítettek és lefoglalták a hajó informatikai rendszereinek teljes, több mint 2 terabyte mennyiségű adatállományát”

A nyomozás során eddig 78 embert hallgattak ki tanúként és további 230 embert hallgattak meg, valamint16 térfigyelő kamera felvételeit gyűjtötték össze.

Mint az ismeretes, a Hableány turistahajó 2019. május 29-én, este 21 óra 5 perckor süllyedt el másodpercek alatt a Margit-hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzetén összesen 35-en tartózkodtak, közülük heten élték túl a balesetet. Eddig 25 embert találtak meg, további hármat még mindig keresnek.

A baleset pontos oka egyelőre még mindig tisztázatlan és várhatóan további hosszú hónapokig, de akár évekig is eltarthat, amíg végleg lezárják a május 29-i hajóbaleset ügyét, annak ellenére, hogy jelenleg is egy 60 nyomozóból álló csoport dolgozik az ügyön.

Ezek is érdekelhetnek