2022 október 3 hétfő
KezdőlapCelebEgy volt orosz katona elárulja, miként lehet megdönteni Putyint. Ez az egyetlen...

Egy volt orosz katona elárulja, miként lehet megdönteni Putyint. Ez az egyetlen lehetőség…

-

Az egykori orosz katona, aki mindkét csecsen háborúban harcolt, ismeri Oroszországot, és biztos volt benne, hogy Putyin ismét megtámadja Ukrajnát, hogy befejezze, amit 2014-ben elkezdett. Nem hisz az orosz vezető elleni támadásokban, de tud egy biztos módszert arra, hogy lehetne megdönteni a hatalmát.

Ki az az Arkagyij Babcsenko?

Arkagyij Babcsenko Moszkvából származik, végzettsége jogász. Ő egy volt orosz katona, aki mindkét csecsenföldi háborúban harcolt. Katonai pályafutása során tekintélyes újságíró és író lett. Haditudósítóként is dolgozott.

Mára 45 éves az újságíró és már 5 évvel ezelőtt elszökött Oroszországból Ukrajnába. Féltette az életét. Joggal, ugyanis többször is írt olyanokat, melyek az orosz hatóságokat “kedvezőtlen” módon mutatja be.

“Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat egyenesen azt mondta nekem: “vagy elmész, vagy börtönbe kerülsz”

-emlékszik vissza az újságíró

Orosz vagyok, de utálom Oroszországot

“Orosz vagyok és utálom Oroszországot. Miért? Nézzétek meg mit művel Ukrajnában. Putyin arról álmodik, hogy újraéleszt valami olyat, mint a Szovjetunió. Az egykori birodalom részét képező földeket akarja. Ukrajnára gondolnánk, de ott van Lengyelország is. Császárnak tekinti magát, de nem veszi észre, hogy 150 évvel később született…Sok támogatója osztja a „nagy Oroszország” vízióját, amelynek politikai eszköze a hódítás és az azt követő háborúk.”

A volt orosz katona elárulja, hogyan lehet megdönteni Putyint

Putyin nem fogja átadni a hatalmat, mert az orosz diktátor élete végéig uralkodni kíván. Babcsenko nem hisz abban, hogy lesznek olyanok, akik képesek lesznek Putyint eltávolítani a hatalomból, vagy kísérletet hajtani az élete ellen.

“Putyin legtöbb ellenfelét már elhallgattatták. Elhagyták Oroszországot, megölték vagy börtönben vannak. Több barátom is elhagyta az országot. Igazából már nincsenek is ott barátaim. “

Hogy lehet megállítani?

“A szankciók Oroszország ellen egy jó ötlet, csak kicsit későn jöttek. Az egyetlen remény a gazdasági nyomás az orosz szénhidrogén árak csökkentésére. Ez a manőver a Nyugat és Szaúd-Arábia megegyezésének eredményeként a nyolcvanas években az olajár jelentős csökkenéséhez vezetett. Ezért is fogyott el a Szovjetuniónak a pénze a további fegyverkezésre. A birodalom ugyanis a gazdasági válság és a rubelhiány miatt omlott össze. Tudom, mert akkor nőttem fel. Most ugyanezen lépésekre lenne szükség.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek