2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapEgészségEgymás nyakába lihegnek az emberek a soproni oltóponton

Egymás nyakába lihegnek az emberek a soproni oltóponton

-

Orbán Viktor miniszter pár nappal ezelőtt arról adott tájékoztatást, hogy akkor fognak tárgyalni az újranyitásról, ha 2,5 millió embert sikerül beoltani, illetve ha az összes regisztrált 65 év feletti megkapja a vakcinát.

A mai kormányinfó sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely is megerősítette, hogy a kormány egyik legfőbb célja az, hogy minden regisztráltat beoltsanak. Ezt május végéig szeretnék is letudni. A koronavirus.gov.hu oldalon feltüntetett adatok szerint már 1.747.519-en megkapták az oltást, és ebből már több, mint félmillióan a második vakcinázáson is túl vannak.

Rengetegen úgy gondolják, Orbán Viktoron át Dr. Zacher Gáborig, hogy az egyetlen megoldást az oltás jelenti. Mivel még mindig a 65 év felettiek a legveszélyeztetettebbek, így elsőkörben őket akarják beoltani. Jelenleg 650 ezer olyan nyugdíjas van, aki nem regisztrált. Őket levélben kérték meg arra, hogy oltassák be magukat.

Úgy tűnik valamit elértek ezzel a megmozdulással, azt viszont nem mondhatjuk, hogy jót. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az alábbi képet osztotta meg saját Facebook oldalán, amit úgy küldtek neki a soproni oltópontról.

A képen egyértelműen lehet látni, hogy az emberek egymás nyakába lihegnek, így pedig sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy elkapják a fertőzést.

“Ezt a képet egy soproni oltópontról küldték, ahol láthatóan minden feltétel megvan a vírus terjedésére. Azok, akik röviddel az oltás után betegszenek meg (sajnos sok ilyen jelzést kapok) valószínűleg nem a vakcina hatástalansága miatt kerülnek bajba. Inkább a teljesen alkalmatlan, zsúfolt feltételek között történt vakcinázáskor fertőződhettek, miközben köztudott, hogy a vakcinák a MÁSODIK oltás után minimum egy héttel adnak csak teljes védettséget (ráadásul a kínai vakcina esetén 60 év felett még senki nem vizsgálta, hogy mekkora ez a védettség). A járvány berobbanásában is szerepet játszhattak ezek a botrányos jelenetek. Az állatokat szokták ilyen szűk helyre terelve oltani, de ott ez nem okoz problémát, mivel egy-egy állomány tagjai amúgy is szorosan egymás mellett élnek, tehát nem az oltáskor fogják elkapni egymástól a betegséget. Az ilyen képeket látva sajnos mindenképpen gondolni kell a Btk 165. paragrafusára, ha az oltások “megszervezésének” felelőseire gondolunk:

“Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés 165. §

(1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza.” Kevesebb jelenjen meg
– írta bejegyzéséhet Hadházy

Ezt a képet egy soproni oltópontról küldték, ahol láthatóan minden feltétel megvan a vírus terjedésére. Azok, akik…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. március 24., szerda

Ezek is érdekelhetnek