2022 június 26 vasárnap
KezdőlapEgészségEgymás után érik a csapások a családot - "Csak ezt a karácsonyt...

Egymás után érik a csapások a családot – “Csak ezt a karácsonyt hadd töltsem még a gyerekeimmel”

-

Két gyönyörű csöppség néz szembe azzal, hogy árván fognak maradni. Picik még, nem is igazán fogják fel a történteket, de egyértelműen nem lesz könnyű számukra az elkövetkező időszak. Szívszorító történet következik.

A 44 éves Helen Davy kénytelen volt felkészíteni a kislányait egy olyan életre, ahol nem lesz ott velük. Nem lesz közös karácsony többé, nem látja őket az első fiújukkal randizni, nem látja az unokákat. Nem lesz ki nagymamának szólítsa őt.

Alig telt el pár év azóta, hogy az édesapjukat is elvesztették. Az apa egy rotherhami informatikai cég vezetője volt, akivel egy a szívéhez közeli vérrög végzett.

Az özvegy anya most minden erejével azon van, hogy a lehető legtöbb, szép emléket szerezze a nyolcéves és az ötéves kislányának. Amíg még képes rá.

Időközben a bátor anyánál is egy ritkafajta rákot diagnosztizáltak, melynek neve Pseudomyxoma peritonei (PMP). Amikor meghallotta a rossz hírt, eszébe sem jutott a saját egészsége. Egyből a gyerekeire gondolt. Mi lesz velük nélküle?

Helen abban bízik, hogy a gyerekek a testvérénél maradhatnak. A megtakarított pénzét nekik fogja adni. Minden egyes fillér a lányok jövőjét kell szolgálja és segítse. Nem is viszi őket most valami pazar külföldi nyaralásra. Fontos, hogy minél több pénzt hagyhasson rájuk.

Helen mindent megtesz, ami tőle telik, de sajnos a fájdalom egyre inkább gátolja a dolgokban. Az egész egy hasfájással kezdődött. Eleinte az orvosok vakbélgyulladásra gondoltak, de a fájdalom egyre inkább elviselhetetlenebbé vált. A kórházi vizsgálatok kiderítették, hogy egy gyógyíthatatlan, halálos rákban szenvedek. Próbálkoznak kemoterápiával, de sajnos ezzel csak időt nyer, gyógyulást nem. Mára egyetlen álma maradt, hogy ezt a karácsonyt még valahogy kihúzza, és a gyerekeivel tölthesse.

Szörnyű sors ez. Ilyet még az ellenségeinknek sem kívánnánk. Bízunk benne, hogy az utolsó pillanataik boldogan telnek és a gyerekek szép emlékeket visznek tovább a szüleikről.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek