2022 október 5 szerda
KezdőlapEgészségEgymásba szeretett a testvérpár. Potyogtak a beteg gyerekek, de ők akkor is...

Egymásba szeretett a testvérpár. Potyogtak a beteg gyerekek, de ők akkor is egymást akarták…

-

Lehetne ez egy szép szerelmi történet is, de …nem az.

Megvolt köztük a szikra

Patrick Stuebing 1977-ben született Lipcsében, és nyolc testvér egyike volt. Mindössze 3 éves volt, amikor elvették a szüleitől. Ez azután történt, hogy ittas apja késsel rátámadt. 7 évesen örökbe fogadta egy másik városból származó család, és megszakadt a kapcsolat a biológiai családjával.

Patrick egyik nővére az értelmi fogyatékos Susan. 1984-ben született, és a családi házban lakott.

2000-ben, amikor Patrick 23 éves volt, elkezdte keresni biológiai családját. Hamarosan eljutott Lipcsébe. Ott találkozott először Susannal, aki akkor 16 éves volt. Már az elején nyilvánvaló volt, hogy van valami közös bennük, és mint hamar kiderült, ez egyáltalán nem testvéri kötelék. Anyjuk halála után mindketten arra a következtetésre jutottak, hogy együtt akarják leélni az életüket.

2001 októberében a 17 éves Susan teherbe esett, majd megszületett Erik. A gyermek súlyosan fogyatékos volt. Kórházi tartózkodása alatt felmerült a gyanú, hogy a nő kapcsolatban van a testvérével. Kihívták a rendőrséget, és az ügy bíróság elé került. Patricket egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték nővérével való vérfertőzés miatt. Susan a gondozási központban maradt, Erick pedig nevelőcsaládhoz került. A viszontagságok ellenére a testvérek továbbra is kapcsolatban voltak egymással.

Amikor Susan betöltötte a 18. életévét, újra Erichez költözött. A párnak még három gyermeke született, mind beteg, rokkant. A kialakult helyzet miatt Patricket még kétszer börtönbüntetésre ítélték. Az első alkalommal 10 hónapot, a másodiknál ​​2,5 évet kellett letöltenie. Amikor szabadult, úgy döntött, hogy fellebbez az Emberi Jogi Törvényszékhez. Azt akarta, hogy Susannal való kapcsolatát a német törvények hagyják jóvá, mert sem ő, sem Susan nem érezte magát bűnösnek.

Nem érezzük magunkat bűnösnek amiatt, ami köztünk történt. Azt akarjuk, hogy eltöröljék azt a törvényt, amely a vérfertőzést bűncselekménynek minősíti

A férfi fellebbezését elutasították. Sőt, Patricknek vazektómián kellett átesnie.

2012-ben Patrick az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult. Azzal érvelt, hogy joga van a magánélethez és a családi élethez, amit a nővérével összhangban szeretne élni. A fellebbezést ismét elutasították.

Gyerekkorunkban nem ismertük egymást, ez nálunk nem ugyanaz. Felnőttként szerettünk bele, és a szerelmünk igazi. Nem tehetünk róla

A pár helyzete 2014-ben megváltozott

2014-ben a Német Etikai Tanács engedélyezte a vérfertőzést a testvérek között. A törvény azonban ebben az összefüggésben nem változott. Susan és Erick még mindig Kelet-Németországban élnek.

Érdekesség, hogy Belgiumban és Hollandiában megengedett a felnőttek közötti önkéntes vérfertőzés.

Ezek is érdekelhetnek