2022 július 4 hétfő
KezdőlapHírekEgyre nagyobb veszélyben vagyunk! - Már a brazil koronavírus is Európában van

Egyre nagyobb veszélyben vagyunk! – Már a brazil koronavírus is Európában van

-

Európában is kezdetét vette a brazil koronavírus-mutáció pusztítása. A svéd Gaevleborg régió hatóságai már tegnap szigorítottak a korlátozásokon, ugyanis négy esetet regisztráltak a brazil mutációval.

Az elmúlt egy év rendkívül nehéz volt mindenki számára, de a koronavírus még korántsem ért véget, sőt, újabb és újabb mutációk jelennek meg, amik sokkal veszélyesebbek, mint az eredeti törzs. A lengyel kormány már kijelentette, hogy az országukat is fenyegeti a cseh változat. Azóta persze kiderült, hogy a koronavírusnak nincs cseh változata és pusztán politikai célja volt a hamis hírnek.

A brazil mutáció azonban létezik, így félni valónk is van bőven. Stockholmtól 150 kilométerre regisztráltak négy esetet, de azt már most lehet tudni, hogy a vírus hordozói nem utaztak külföldre. Az feltételezhető, hogy a betegséget már tovább adták, mert egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy a fertőzöttek kikkel érintkeztek. Svédország lakosainak jelentős része a Közel-Keletről vagy Afrikából vándorolt be, ezáltal nem meglepő, ha átadták a brazil koronavírust másoknak.

“A koronavírus nagy terjedésével van dolgunk, amelynek változatai a múlt héten 42,8% -ot tettek ki. Mind megerősített eset” – tájékoztatott a geavleborgi régió hatósága.

Mivel az egészségügy már így is túlterhelt, a helyi hatóságok elrendelték a maszkviselést zárt épületekben és a tömegközlekedési eszközökön is. Az új szabályozás március 10-ig biztosan érvényben marad.

John Albert professzor szerint a mutációk veszélyessége miatt az eddig alkalmazott intézkedések már nem elegendőek. Továbbá azt is hozzátette, hogy a jelenleg kifejlesztett oltóanyagok sem nyújtanak megfelelő védelmet a koronavírus variánsaival szemben. Ez jelenti a legnagyobb veszélyt.

Ezek is érdekelhetnek