Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekEladóvá vált egy luxuskategóriájú, alig használt Boeing 747-8i gép - Esetleg téged...

Eladóvá vált egy luxuskategóriájú, alig használt Boeing 747-8i gép – Esetleg téged érdekelne?

-

A katari uralkodócsalád a világ legdrágább és legnagyobb magánrepülőgépeinek egyik darabját kínálja eladásra. A jumbo belső terének köszönhetően teljesen olyan, mint egy mozgó palota.

A történelem során nem először fordul elő, hogy a Perzsa-öböl egyik leggazdagabb államához köthető luxus Boeing 747-es eladósorra kerül. Korábban már három példányt szerettek volna értékesíteni. Egy régebbi, rövid törzsű, megnövelt hatótávolságú Boeing 747SP és két új generációs 747-8i.

Végül az utóbbiak közül egyet Recep Tayyip Erdoğan, török elnöknek ajándékozott el az uralkodó család.

Qatar Amiri Flight Boeing 747 8 VQ BSK

Jelenleg egy Boeing 747-8i, magas rangú delegációk utaztatására berendezett A7-HBJ lajstromjelű Jumbo keresi új tulajdonosát.

A repülő nyolc éves, belsején a svájci AMAC Aerospace dolgozott hónapokon át. A luxus repülőgép mindössze 1100 órát töltött a levegőben, így háromszáz le-és felszállást hajtott végre.

A gépet eredetileg önálló delegációként is utazó „végrehajtó” tisztségviselők, VIP személyek számára tartották fenn. Egyszerre akár 89 fő és a 18 fős személyzet is utazhatott a gép fedélzetén.

A koronavírus-járvány ideje alatt a hálószoba egy átalakítható elkülönítő egységgé válhat, ahol egészségügyi ellátást is biztosíthatnak a fertőzötteknek.

135405 0

Arról, hogy miért szeretnék értékesíteni a luxus repülőt nincs információ, de nagy valószínűséggel a gazdasághoz és az országot sújtó, a környező országok által néhány éve elrendelt blokáddal van összefüggésben.

A gép eladása után a katari elitnek nem kell aggódnia, ugyanis egy A7-HHE lajstromjelű gép továbbra is rendelkezésre áll, illetve újra forgalomba hozható egy ugyanilyen típusú A7-HHF.

Fotók az A7-HBJ kabinjáról

1.

1 24

2.

2 17

3.

3 16

4.

4 16

5.

5 16

6.

6 15

7.

7

8.

8

Elképesztő, igaz?