2022 november 28 hétfő
KezdőlapEgészségÉletét áldozta a húgáért a tízéves kisfiú. Íme az igazi testvéri szeretet

Életét áldozta a húgáért a tízéves kisfiú. Íme az igazi testvéri szeretet

-

Mekkora ereje van a testvéri szeretetnek? Az igazi, őszinte kötelék a családtagok között felülmúl bármit. Egy megindító, de ugyanakkor szomorú történetet hoztunk el nektek a testvéri kötelékről és annak erejéről.

Sajnos ennek a megható történetnek nem happy end a vége.

A 10 éves Ricki Le Sneve egy amerikai kisfiú. Dél-Dakotában éltek. Múlt hétvégén a gyerekek a Big Sioux folyónál horgásztak. Ricky-vel volt édesapja és három fiatalabb gyerek, közte Ricki 5 éves kishúga is. Hirtelen azonban rémálommá változott az idilli mulatság.

A három gyerek véletlenül a vízbe esett. Az édesapa egyből utánuk vetette magát, de csak két gyereket volt képes egyidejűleg megtartani. Ezt meglátta Ricky és azonnal utánuk ugrott, hogy segítsen felszínen tartani a kishúgát. Ricky és az apa együttesen képesek voltak kihúzni a kicsiket a partra, azonban a 10 éves szuperhőst elnyelte a víz. Elfogyott az ereje a mentés során és ő maga már nem tudott kijutni a vízből.

Szombat este a Lincoln megyei seriff hivatala nagyszabású mentési akciót hirdetett ki Ricky megkeresésére. Három órával később búvárok találták meg a kisfiú élettelen testét.

Számtalan magazin és weboldal kapta fel a történetet. Az egész világon hősnek kiáltották ki a kisfiút. Egy hős, aki életét kockáztatta, hogy megmentse a szeretteit. Hihetetlen, hogy egy 10 éves gyerekben is ilyen szintű önzetlenség dominált.

Családja nagyon megtört az események után. Mindenki nagyon szerette Ricky-t. Jó kedvű, dolgos kisfiú volt. Mindig, mindenben segített. Kívánni sem lehetett volna jobb gyermeket.

“Nekem ő volt a mindenem. Egy igazán jó gyerek volt. Ha egyszer találkoztál vele, sosem felejted el. Jókedvű volt, kedves és több szempontból is különleges. Soha nem fogom tudni feldolgozni az elvesztését…” – mesélte az édesapa egy interjúban.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek