2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekÉletveszélyes állapotban került kórházba az a 3 éves kisfiú aki egy várárokba...

Életveszélyes állapotban került kórházba az a 3 éves kisfiú aki egy várárokba esett bele – 3 percig volt a víz alatt

-

A 3 éves Quade Ballinger a szombati nap folyamán az esti órákban beesett a Nunney kastély melletti mohás, algás, zöld vízbe, és három percen keresztül nem sikerült felszínre jönnie.

A kisfiú azt hitte a vízre, hogy füves terület, mert a felülete zöld volt. Arra azonban nem számított, hogy bele fog esni. Miután a családnak feltűnt, hogy nincs a közelben a kisgyerek azonnal a keresésére indultak.

Elindultak a víz felé is hátha a gyerek arrafele ment. Miután észrevették őt a vízben azonnal utánaugrottak és megkezdték az újjáélesztést. Ezek után azonnal a kórházba szállították.

A 14. századi angol várat a tulajok bezárták az eset vizsgálása alatt. Quade apja, Nick leírta a rémisztő eseményt, mondván:

“Soha nem voltam ennyire megrémülve. Szó szerint önkívületi állapotba kerültem. Lehet, hogy ostobán hangzik, de szeretném a történetünkkel bemutatni, hogy egy 700 éves kastély körüli békés séta milyen gyorsan fel tudja forgatni az életet. Abban a 20 másodpercben, míg a kisfiamnak háttal álltam, a várárokba esett.”

Hozzátette, hogy unokaöccse a 10 éves Daniel Britton vette észre, hogy Quade nincs sehol ezért azonnal elkezdtük keresni. Az egész család a nyomába eredt, s utoljára hagyták a vizesárkot. Úgy gondolták, hogy a kisfiú talán füves területnek hitte a vizet, ezért véletlenül beleesett. Így lett.

Sógora, Mark Britton beugrott érte a vízbe – anélkül, hogy bármit is levett volna magáról vagy kiürítette volna a zsebeit.

“A legrosszabb álmom vált valóra, mikor megláttam Markot, ahogy a feje fölé tartja a kisfiam. Sápadt és kék színű volt az arca. Nem lélegzett, ezért úgy gondoltuk, hogy több, mint 2 percig lehetett víz alatt.”

Nick anyja, Jayne év elején 6 hetet töltött kórházban a koronavírus miatt, ahol kitanulta, hogyan kell szívmasszázst alkalmazni. Miközben ő az életéért küzdött felhívták a mentőket.

A Nunney kastélyt működtető English Heritage szóvivője elmondta:

„Az English Heritage nagyon komolyan veszi ezt az esetet. A jótékonysági szervezet ideiglenesen bezárta a várat, és vizsgálja milyen lépéseket lehet tenni annak megakadályozására, hogy ez újra megtörténjen. Kitartást kívánunk a kisfiúnak és az egész családjának. Megkértük a szülőket, ha a kisfiú jobban lenne vegyék fel velünk a a kapcsolatot. Szeretnénk megtudni, hogyan is történhetett ez, ehhez pedig a pici története kell.”

Az English Heritage által gondozott helyszínek többségéhez hasonlóan a Nunney kastélyba is szabadon lehet közlekedni, ami azt jelenti, hogy nincs napi szintű személyzet a helyszínen. A középkori vár, egyébként az 1370-es években épült.

A 16. század végén, 1645-ben korszerűsítették, mert az angol polgárháború idején megrongálódott.

A kórházban sikerült stabilizálni Quade állapotát és szerencsére már magánál van.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki és kitartást az egész családnak!

Ezek is érdekelhetnek