2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekElhunyt a "Baba Suttogó", aki példaértékű szolgálatot tett a kórházban

Elhunyt a “Baba Suttogó”, aki példaértékű szolgálatot tett a kórházban

-

David Deutchman nevét rengetegen ismerik szerte a világon, ugyanis a kedves öreg úr példaértékű szolgálatot tett az atlantai kórházban. Ő volt a “Baba Suttogó”, az “Intenzíves Nagypapa” vagy szimplán csak “David Nagypapa”. Deutchman még nyugdíjas éveiben kezdett el önkénteskedni és tizennégy éven keresztül minden kedden és csütörtökön az egyik atlantai kórház koraszülött gyermekosztályán tevékenykedett. David Nagypapa 86 éves korában örökre lehunyta a szemét, de az ápolók, az orvosok és leginkább a szülők csakis jó emléket őriznek róla.

Mindössze két héttel azután, hogy rákot diagnosztizáltak nála, feladta a küzdelmet és eltávozott az élők sorából. Mint említettük, minden héten két napot szánt arra, hogy az újszülött babákat szeretettel átölelte, amíg szüleik nem tudtak ott lenni velük. Soha egyetlen baba sem sírt az ölében, sőt, az osztályon keservesen síró babákat is meg tudta nyugtatni.

“Nagyon megnyugtató volt a jelenléte a gyermekek számára. Mindig ott volt, hogy átölelje őket, amikor a szüleik vagy családjuk nem tudta ezt megtenni” – mesélte Joanna Slade ápoló.

Deutchman több tévériportban is szerepelt, az emberek rajongtak a kedves férfiért. Amikor kiderült, hogy negyedik fázisú hasnyálmirigyrákja van, a kórház dolgozói a férfi háza előtt autós felvonulást szerveztek. Léggömbökkel, szívecskékkel és rengeteg jókívánsággal jelentek meg otthona előtt.

Az idős úr a koronavírus-járvány kitörése óta sajnos nem mehetett a gyerekekhez, amit nehezményezett is, hiszen, mint mondta, rengeteg örömet okoznak neki a kicsik.

“Fizikoterápiás kezelésen volt a szomszéd épületben, amikor meglátta a kórházat és beugrott megnézni. Azt mondta, szeretne valamit segíteni a gyerekeknek” – emlékezett vissza lánya, Susan Lilly.

Ugyanakkor Susan azt is hozzátette, hogy apja hangoztatta, a gyerekek sokkal többet adnak neki, mint amit ő tud adni nekik. David önzetlen szeretete és segítőkészsége példaértékű és azt az üzenetet közvetíti, hogy soha nem késő tenni valamit és önkéntes munkát vállalni.

Ezek is érdekelhetnek