2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekElhunyt a dzsungelemberként emlegetett vietnami férfi, aki 40 éven át élt az...

Elhunyt a dzsungelemberként emlegetett vietnami férfi, aki 40 éven át élt az erdőben

-

Ho Van Lang nevét nagyon sokan ismerik, ugyanis ő az a dzsungelember, aki kisfiúként apjával karöltve az erdő mélyére menekült az amerikai légitámadások elől. Apa és fia története bejárta az egész világot, nagyon sokan olvastak róla és szerették volna tudni, hogyan sikerült túlélniük ennyi éven át az erdőben.

Történetük akkor kezdődött, mikor Ho Van Thanh, a kis Langgal együtt elmenekült miután házuk egy támadás során megrongálódott, felesége és további gyermekei pedig elhunytak.

A katonaként tevékenykedő édesapa arról kapott hírt, hogy az amerikaiak megtámadták faluját, ahol felesége és gyermeki éltek. Fogta magát és azonnal hazasietett, hogy megvédje őket és elmeneküljenek. Sajnos későn ért oda és csak kettő fiatalabb gyermekét tudta megmenteni.

Idősebb fia a faluban maradt, nem volt hajlandó elhagyni a megrongálódott szülői házat, ezért Thanh Langgal együtt az erdőbe mentek. Sokáig nem is hallottak felőlük, ám 2013-ban a nyomukra bukkantak.

Ho Van Tri, az idősebbik gyermek nagybátyjával együtt indult apja és fivére keresésére, és szerencséjükre meg is lelték őket. Thanh eleinte nem ismerte fel fiát, hiszen hosszú évekig nem látta, de rövid időn belül visszatértek az emlékei. Tri magával vitte a faluba családját, hogy egymás szomszédságában éljenek. Az apa szinte ki sem mozdult a házból, míg öccse Lang szorgosan dolgozott és segített a rokonoknak.

Apjuk egy idő után végelgyengülésben hunyt el. Langnak nagyon hiányzott az apja, és nem mellesleg a dzsungel is ezért visszament. Apjával már jól kitanult mindent, meg tudta különböztetni, hogy mely növényeket, gyümölcsöket eheti meg és milyen állatokat ejtsen el, hogy jól lakjon. Langnak egyébként nehézséget okozott kommunikálni az emberekkel, mivel nagyon kicsi volt, mikor apjával elmenekültek, és nem tanult meg rendesen beszélni.

2020. novemberében Lang fájdalmat érzett tüdejében és a hasában, ezért testvére orvoshoz vitte. A kórházban megállapították, hogy májrákban szenved és már olyan stádiumban van, melyet nem tudnak gyógyítani. Csupán idő kérdése volt, mikor hagyja itt a földi világot.

Most, 2021. szeptember 6-án Tri bejelentette, hogy öccse Lang életének 52. évében örökre lehunyta szemét.

Őszinte részvétünk!

Ezek is érdekelhetnek