2022 május 24 kedd
KezdőlapCelebElhunyt a Fekete Párduc főhőse, Chadwick Boseman

Elhunyt a Fekete Párduc főhőse, Chadwick Boseman

-

Chadwick Aaron Boseman 1976. november 29-én született Andrsonban, Dél-Karolinában. Az amerikai színész legismertebb szerepe a Fekete Párduc filmben volt, amiben T’Challa karakterét alakította. Emellett szerepelt még a Get on up – A James Brown sztoriban 2004-ben, az Amerikai Kapitány: Polgárháborúban 2016-ban, a Fekete Párducban 2018-ban és még ugyanebben az évben került a mozikba a Bosszúállók: Végtelen háború is.

“Mérhetetlen bánattal erősítjük meg Chadwick Boseman elmúlását” – írta egy Twitter-hírcsatornájához közölt nyilatkozat.

“Chadwick elmúlása teljesen lesújtó” – nyilatkozta Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke és a Marvel kreatív igazgatója. “Ő volt a mi T’Challank, a Fekete Párduc és a kedves barátunk. A forgatások során karizma és öröm sugárzott belőle és valahányszor megjelent a képernyőn, valami igazán kitörölhetetlen alkotást készített. Munkája során sok csodálatos embert testesített meg, de senki sem volt jobb nála. Ő pont olyan okos és kedves, erőteljes és erős, mint karakter, akit megformált. Most a kor nagy ikonjaként foglal helyet mellettük. A Marvel Studios családja mélyen gyászolja elvesztését.”

“Mindannyiunkat szíven ütött Chadwick Boseman tragikus halála. Rendkívüli tehetség és az egyik legkíméletesebb és adakozóbb lélek, akivel valaha találkoztam. Óriási erőt, méltóságot és mélységet hozott úttörő szerepébe, a Fekete Párducba. Világszerte milliók szeme láttára vált hőssé és mindannyiunkat arra ösztönzött, hogy merjünk nagyot álmodni. Gyászoljunk mindazt, ami ő volt és ami lett volna. Nagyon hiányzik nekünk és örökké hiányozni is fog. Itt a Disney-nél mindannyian imádkozunk lelki üdvéért és szívből jövő részvétünket küldjük a családnak” – mondta Bob Iger, a Walt Disney Co. elnöke.

Három fiú közül ő volt a legfiatalabb a családban. Boseman már a középiskolában színdarabot írt Crossroads címmel, méghozzá egy kosárlabda csapattársáról, aki egy lövöldözésben vesztette életét. Ez fordította őt igazán a művészetek, a filmek irányába. A Howard Egyetemen rendezést is tanult. Miután New Yorkba költözött, színházban dolgozott és vendégszerepelt néhány népszerű sorozatban is, mint a New York-i helyszínelők, a Vészhelyzet vagy az Esküdt ellenségek.

Boseman karrierje elején még Brooklynban élt, de drámaoktatóként dolgozott Harlemben, ahol fekete színésznövendékeket segített. 2008-ban Los Angelesbe költözött, ugyanis őt is vonzani kezdte a színészet. A sorozatszerepek után következtek a fent már említett produkciók. A valódi áttörés 2013-ban következett be, amikor Harrison Ford oldalán játszott a 42-es című filmben, amelyben Jackie Robinsont, az első afro-amerikai baseballjátékost alakította. Robinson volt az első ilyen származású férfi, aki a profi ligában játszhatott. A sors fintora, hogy Boseman ugyanazon a napon halt meg, amikor Jackie Robinson is.

A Fekete Párduc volt az első szuperhősről szóló film, amit a legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelöltek. Ezen kívül az alkotás további hat jelölést kapott, amelyekből hármat meg is nyert a tavalyi Oscar-gálán. A Fekete Párduc folytatását 2022-re tervezték, ami egyébként az MCU ötödik fázisának nyitófilmje lett volna.

Chadwick Bosemannál négy évvel ezelőtt vastagbélrákot diagnosztizáltak az orvosok. A kórral hősiesen küzdött, de sajnos a rák győzedelmeskedett felette. Az amerikai színész 43 éves korában, augusztus 28-án végleg lehunyta szemeit.

Kollégái is fájó szívvel búcsúztak a színésztől. A Bosszúállók csapata ezzel a mondattal köszönt el: “Kisugárzása, átható tekintete és az egész vásznat uraló játéka mindig velünk marad. Hiányozni fog. Nyugodj békében Chadwick Boseman.”

Nyugodjon békében! Őszinte részvétünk a családnak!

Ezek is érdekelhetnek