2022 május 24 kedd
KezdőlapCelebElhunyt az Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert

Elhunyt az Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert

-

29 évesen ragadta el a halál a fiatal sportolót.

“Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál ” – búcsúzott tőle szerelme közösségi oldalán.

Tegnap élete 29. évében elhunyt Tóth Róbert, Európa-bajnok, kajakos.

A fiatal sportoló a rák egy ritka, agresszív fajtájával küzdött, az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma-val. Tavasszal a kajak-kenu közösség összefogott azért, hogy támogassa Róbert amerikai gyógykezelését.

A hazai kezelés elején kiderült, hogy már áttétek vannak a májában és a gerincén is. Előbbiben tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok. Róbertnek szinte folyamatosan napszemüveget kellett viselnie, mert a sugárkezelés következményeképpen a bal szemére megvakult. A sportolót később Amerikába vitték további gyógykezelésekre.

A 29 éves Európa-bajnok kajakozó haláláról felesége, a volt úszó Reményi Diána számolt be a közösségi oldalán.

“Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz. Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál. A harcos. Így hívtak az ápolók, az orvosok, mindenki” – írta Diána közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

“Az egyetlen, ami ad némi megnyugvást, az az, hogy a minden porcikájában tökéletes tested végre megpihenhet, és a csodaszép lelkecskéddel együtt fellélegezhet egy olyan világban, ahol már nincs betegség és nincs ez a pokoli fájdalom sem, amit át kellett élned” – tette hozzá a gyászoló feleség.

Ezek is érdekelhetnek