2022 július 2 szombat
KezdőlapCelebElhunyt Christopher Plummer, a Muzsika hangja sztárja

Elhunyt Christopher Plummer, a Muzsika hangja sztárja

-

Christopher Plummer Oscar-, BAFTA-, Emmy- és Golden Globe-díjas kanadai színész, akit leginkább A muzsika hangja című filmből ismerhetnek az emberek. Persze nem a fiatalok, hanem azok, akik bőven a 90-es évek előtt születtek. Christopher az imént említett filmben alakított az egyik főszerepet, Georg von Trapp kapitányt, aki az Osztrák–Magyar Monarchia haditengerészetének egyik legsikeresebb tengeralattjáró-parancsnoka volt. A férfi özvegyen maradt 7 gyermekével együtt ezért nevelőre van szüksége. Maria apáca kar lenni de a kolostor vezetője látja, nem lesz belőle igazi apáca és elküldi a von Trapp családhoz nevelőnek. A filmet Hollywood egyik klasszikus musicaljeként, és a világ egyik legsikeresebb filmjeként tartják számon. Ennek hála írta be magát Hollywood történelmébe Julie Andrews, akit később láthattunk “A neveletlen hercegnő” című filmben mint Genovia királynője.

Christopher eme musical mellett olyan filmekben is feltűnt, mint a “Királyi harc a Napért”, “A názáreti Jézus”, “Bíbor és fekete”, “Star Trek VI: A nem ismert tartomány”, “Nagy Sándor, a hódító”, “Ház a tónál”, “A tetovált lány”, és még sorolhatnánk. Sajnálatos módon azonban a mai nap folyamán a 91 éves színész örökre lehunyta szemét connecticut-i otthonában. Az Oscar-díjat viszont nem A muzsika hangjának köszönheti, arra ugyanis 2011-ig várnia kellett. Plummer szerepet kapott a “Kezdők” című filmben és a “legjobb férfi mellékszereplő” kategóriában meg is nyerte az arany szobrot.

A színész háromszor volt nős. Első felesége Tammy Grimes Tony díjas színésznő volt, akitől egy gyermeke született. 1960-ban elváltak, majd 1962-ben feleségül vette Patricia Lewis újságírónőt. Ám ez a házasság sem tartott sokági, mivel 4 év után elváltak útjaik. Egy ideig egyedül tengette mindennapjait, majd 1970-ben újra nősült. Feleségül vette Elaine Taylor színésznőt, akivel egészen halála napjáig élt együtt connecticut-i farmján.

A világ egy újabb tehetséges embert veszített el. Isten nyugosztalja. Részvétünk az egész családnak. Legyen neki könnyű a föld!

Ezek is érdekelhetnek