KezdőlapEmberekElhunyt egy 17 hónapos kislány, mert kilyukadt a légcsöve - Azonnal pakold...

Elhunyt egy 17 hónapos kislány, mert kilyukadt a légcsöve – Azonnal pakold magasabbra ezeket a tárgyakat

-

Trista Hamsmith kislánya, Reese tavaly októberben kezdett el furcsán zihálni. Az édesanya kezdetben azt feltételezte, hogy a gyermek megfázott ezért gyermekorvoshoz vitte. A gyerekorvos szerint is megfázott a 17 hónapos kislány ezért köhög olyan csúnyán.

Nem sokkal azután, hogy hazaértek az orvostól Trista észrevette, hogy a TV távkapcsolóból hiányzik az elem. Az édesanya azonnal fogta a gyereket és berohant vele a sürgősségire.

Az orvosok arra gyanakodtak, hogy a kislány lenyelte az elemet, ezért röntgenfelvételt készítettek róla, melyen egyértelműen lehetett látni a gombelemeket. Sürgősségi műtétet kellett rajta végezni, ugyanis az elemek elkezdték kiégetni a nyelőcsövét.

Az ilyen gombelemek lenyelésekor nemcsak fulladásveszély léphet fel, hanem olyan kémiai reakció is beindulhat, mely halálos lehet. Ha az elem reakcióba lép a nyállal, akkor olyan anyagok szabadulnak fel, mely lyukat éget bármilyen húson, szerven.

Trista remélte, hogy a sürgősségi műtéttel minden rendben, kislánya megmenekült és minden mehet a maga medrébe. Néhány nappal a kórházból való távozás után vissza kellett vinni az ügyeletre, mert állapota romlani kezdett.

“Megtudtuk, hogy a nyelőcsövén keletkezett egy lyuk” – mesélte az édesanya. Ez a lyuk lehetővé tette, hogy a beáramló levegő olyan helyre menjen ahova nem kellene. De nemcsak a levegővel volt gond, hanem a lenyelt étellel és itallal is.

Annak érdekében, hogy segítsenek rajta csövet dugtak le neki a torkán és lélegeztetőgépre kapcsolták.

Decemberben az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a kislányt újra meg kell műteni a lyuk betoldása érdekében. Néhány héttel később levették a lélegeztetőről. Trista csak néhány percre hagyta magára a lányát, de amikor visszatért kórtermébe, azon kapta magát, hogy ápolók és orvosok hadát látja, akik megpróbálják újraéleszteni Reese-t.

Röviddel ezután Reese orvosai úgy döntöttek, hogy légcsőmetszést hajtanak végre rajta, hogy megkönnyítsék neki a légzést. Trista ekkorra már rettegett mindenféle eljárástól és beavatkozástól, ám lánya érdekében belement az operációba.

Három nappal a műét után Reese életéért újra küzdeni kellett, ám ekkor már nem tudtak rajta segíteni és december 17-én elhunyt.

Trista most azon van, hogy minden szülőt figyelmeztessen a gombelemek veszélyeire. Lánya kórházi tartózkodása alatt létrehozta a “Pray for Reese Hamsmith” Facebook-oldalt illetve egy “Reese’s Purpose” nevű szervezetet, hogy kampányoljon a biztonságosabb elemek gyártásáért.

Őszinte részvétünk a családnak a kicsinek pedig legyen könnyű a föld.

Ezeket is olvasd el

A 40 éves négy gyermekes anya válás után teljesen megváltoztatta a...

Az emberek általában valamilyen meghatározó esemény után döntenek úgy, hogy tetoválást varratnak magukra. Ilyen például egy szeretett családtag, rokon, barát, társ, négylábú elvesztése, aki...