2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekElhunyt egy 17 hónapos kislány, mert kilyukadt a légcsöve - Azonnal pakold...

Elhunyt egy 17 hónapos kislány, mert kilyukadt a légcsöve – Azonnal pakold magasabbra ezeket a tárgyakat

-

Trista Hamsmith kislánya, Reese tavaly októberben kezdett el furcsán zihálni. Az édesanya kezdetben azt feltételezte, hogy a gyermek megfázott ezért gyermekorvoshoz vitte. A gyerekorvos szerint is megfázott a 17 hónapos kislány ezért köhög olyan csúnyán.

Nem sokkal azután, hogy hazaértek az orvostól Trista észrevette, hogy a TV távkapcsolóból hiányzik az elem. Az édesanya azonnal fogta a gyereket és berohant vele a sürgősségire.

Az orvosok arra gyanakodtak, hogy a kislány lenyelte az elemet, ezért röntgenfelvételt készítettek róla, melyen egyértelműen lehetett látni a gombelemeket. Sürgősségi műtétet kellett rajta végezni, ugyanis az elemek elkezdték kiégetni a nyelőcsövét.

Az ilyen gombelemek lenyelésekor nemcsak fulladásveszély léphet fel, hanem olyan kémiai reakció is beindulhat, mely halálos lehet. Ha az elem reakcióba lép a nyállal, akkor olyan anyagok szabadulnak fel, mely lyukat éget bármilyen húson, szerven.

Trista remélte, hogy a sürgősségi műtéttel minden rendben, kislánya megmenekült és minden mehet a maga medrébe. Néhány nappal a kórházból való távozás után vissza kellett vinni az ügyeletre, mert állapota romlani kezdett.

“Megtudtuk, hogy a nyelőcsövén keletkezett egy lyuk” – mesélte az édesanya. Ez a lyuk lehetővé tette, hogy a beáramló levegő olyan helyre menjen ahova nem kellene. De nemcsak a levegővel volt gond, hanem a lenyelt étellel és itallal is.

Annak érdekében, hogy segítsenek rajta csövet dugtak le neki a torkán és lélegeztetőgépre kapcsolták.

Decemberben az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a kislányt újra meg kell műteni a lyuk betoldása érdekében. Néhány héttel később levették a lélegeztetőről. Trista csak néhány percre hagyta magára a lányát, de amikor visszatért kórtermébe, azon kapta magát, hogy ápolók és orvosok hadát látja, akik megpróbálják újraéleszteni Reese-t.

Röviddel ezután Reese orvosai úgy döntöttek, hogy légcsőmetszést hajtanak végre rajta, hogy megkönnyítsék neki a légzést. Trista ekkorra már rettegett mindenféle eljárástól és beavatkozástól, ám lánya érdekében belement az operációba.

Három nappal a műét után Reese életéért újra küzdeni kellett, ám ekkor már nem tudtak rajta segíteni és december 17-én elhunyt.

Trista most azon van, hogy minden szülőt figyelmeztessen a gombelemek veszélyeire. Lánya kórházi tartózkodása alatt létrehozta a “Pray for Reese Hamsmith” Facebook-oldalt illetve egy “Reese’s Purpose” nevű szervezetet, hogy kampányoljon a biztonságosabb elemek gyártásáért.

Őszinte részvétünk a családnak a kicsinek pedig legyen könnyű a föld.

Ezek is érdekelhetnek