2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekElhunyt egy kocsiban ragadt 3 éves kislány, míg anyja fiatalabb barátjával Netflixezett

Elhunyt egy kocsiban ragadt 3 éves kislány, míg anyja fiatalabb barátjával Netflixezett

-

Most, hogy kitört az igazi nyár és a forróság nagyon oda kell figyelni az UV sugarakra, valamint arra, hogy mely időszakban tartózkodunk kint a szabadban. Ha van gyermeked vagy kutyád, akkor jobban teszed, ha nem a legnagyobb melegben mész el velük boltba, sétálni, játszani, túrázni…stb. Ha kocsival mész, akkor ez hatványozottan igaz, és soha, semmilyen körülmények közt ne hagyd őket a napon álló kocsiba. Az ilyen járművekben pillanatok alatt fel tud forrósodni a hőmérséklet, ami akár végzetes is lehet.

A történelem során sajnos nem egyszer és nem kétszer fordult elő, hogy felnőtt emberek felelőtlen módon bent hagyták gyereküket, háziállatukat a kocsiba, és ők elhunytak. Mai cikkünk is egy tragikusan elhunyt három esztendős kislányról szól, akit anyja a kocsiban hagyott, míg ő fiatalabb partnerével a hűs szobában Netflixezett. Mint kiderült a 3 éves kislány több, mint 5 órán át volt a túlfűtött járműben.

Úgy, ahogy hazánkat, Lengyelországba is betört a kánikula. A hőmérséklet, már a reggeli órákban is nagyon magas, de dél körül egyenesen elviselhetetlen. Pontosan ezért intenek óva mindenkit. A fém- és üvegfelületek nagyon hamar felmelegszenek, ami veszélyes lehet. Akár már néhány perc parkoló autóban történő várakozás után is agyvérzést lehet kapni. Sajnos minden évben vannak olyan tragédiák, amelyeket el lehetett volna kerülni egy kis odafigyeléssel.

Az egyik áldozat Rylee Rose Black, aki az ausztrál Queenslandből származik. A kislány több, mint 5 órán át volt bezárva anyja autójába. Rylee egyik reggel elkísérte anyját és barátját mikor három nővérét vitték iskolába.

Az odaúttal nem volt gond, viszont mikor hazafele tartottak a pár veszekedni kezdett. A kislány viszont időközben elaludt a kocsiban a felnőttek pedig nem vették észre. 9 óra körül a 37 éves Laura Black és a 29 éves Aaron Hill kiszálltak a járműből majd a ház felé tartottak. A szerelmesek teljesen megfeledkeztek a hátsó ülésen alvó kislányról.

5 óra alatt a külső hőmérséklet közel 32 Celsius-fokra emelkedett, ez pedig azt jelenti, hogy a kocsiban ennél is melegebb volt. A gyermeket csak 15:00 körül fedezték fel. Ekkorra a 3 éves kislány már eszméletlen volt. Az anyjának akkor tűnt fel, hogy a kocsiban van, mikor három nagyobb lányáért akart menni az iskolába.

Annak ellenére, hogy az anya felhívta a 911-et, már nem tudtak a kicsin segíteni. A lány biológiai apja nem tud megbékélni ezzel a tragédiával. A családi barátok által létrehozott GoFundMe weboldalon a következőket olvashatjuk:

“Kedves kis Rylee Rose, angyalszárnyakat növesztett 2020. november 27-én, pénteken. Szerető, odaadó apját, Pete-t és három idősebb nővérét hagyta hátra. Senkinek sem szabadna ekkora veszteséget elszenvednie.”

Mind Blacket és mind Hillt egyaránt letartóztatták és emberöléssel vádolták. Egy teljes hétvégét voltak fogdában, majd szabadon engedték őket. Tasman Murphy ügyész szerint a pár vélhetően egész nap Netflixezett, míg a gyermek az autóban volt.

Őszinte részvétünk a családnak!

Ezek is érdekelhetnek