2022 november 28 hétfő
KezdőlapHírekElhunyt egy koronavírusos beteg, mert rokonai légkondit dugtak a lélegeztetőgép helyére

Elhunyt egy koronavírusos beteg, mert rokonai légkondit dugtak a lélegeztetőgép helyére

-

Egészen döbbenetes és rettenetes dolog történt az indiai Rajasthan állambeli Kota városában. Egy kórházban fekvő, lélegeztetőgépen lévő koronavírusos beteg hunyt el, méghozzá szerettei hibájából.

A koronavírus-járvány Indiában még jelenleg is szedi áldozatait, már több, mint tizenkét ezren vesztették életüket a kór miatt, a fertőzöttek száma pedig, meghaladja a 380 ezret. A kórházak viszont, nincsenek lezárva, így a rokonok látogathatják a betegeket.

Ennek következtében egy egészen elképesztő dolog történt, ugyanis egy koronavírussal megfertőződött beteg életének saját rokonai vetettek véget. A férfit életben tartó lélegeztetőgépet kihúzták, helyére pedig egy hordozható légkondicináló berendezést dugtak.

Az indiai beszámolók szerint a családtagok túl melegnek vélték a kórház levegőjét, ezért hordozható klímájuknak áramforrást kerestek. A konnektorok azonban, foglaltak voltak, ők pedig ezek közül húztak ki egyet, ráadásul a legrosszabbul választottak. A kihúzott zsinór ugyanis, szerettük lélegeztetőgépéhez tartozott.

A gép egy darabig még akkumulátorról működött, de miután az lemerült, a férfi állapota romlani kezdett. A családtagok azonnal szóltak az orvosoknak, de ők már nem tudtak rajta segíteni, az újraélesztés sikertelen volt.

A szörnyű tragédia után pedig, még a rokonok akartak panaszt tenni szerettük halála miatt és verbálisan “molesztálták” az orvosokat, ápolókat.

Ezek is érdekelhetnek