2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapCelebElhunyt Erick Morillo, a világ egyik leghíresebb lemezlovasa

Elhunyt Erick Morillo, a világ egyik leghíresebb lemezlovasa

-

Erick Morillo 1971. március 26-án született New Yorkban, de gyerekkorának nagy részét Kolumbiában töltötte. A kolumbiai DJ tragikus hirtelenséggel hunyt el, még csak 49 esztendős volt.

Morillo holttestére Miami Beach-en találtak rá tegnap reggel. A helyi lapok információi szerint a segélyhívás 10:42 perckor érkezett be és bár a segítség gyorsan a helyszínen volt, már csak a DJ halálának beálltát tudták megállapítani, amelynek oka egyelőre ismeretlen, de a rendőrség már kizárta az idegenkezűséget.

A világhírű DJ pályafutását azonban, botrányok egész sorozata is kísérte. Morillo-nak súlyos problémái voltak az alkohollal és illegális szerektől való függőségben is szenvedett, sőt, a rendőrséggel is akadt gondja. Hazánkban utoljára tavaly járt, amikor a Budapesten megrendezett Cinematiné keretein belül zenélt.

Morillo már a kilencvenes években is ismert volt, de csak az ezredforduló után kezdett szólókarrierbe. Legismertebb slágere, ami világhírűvé tette őt, még a Reel 2 Real nevű együttes tagjaként született 1994-ben. Az “I Like to Move It” című dalt a világ minden táján ismerik, sőt, a 2005-ben készült Madagaszkár című mese betétdalaként is hallhattuk.

Ercik Morillo háromszor kapta meg a DJ Awards legjobb house dj-jének díját, szintén háromszor örülhetett az év nemzetközi DJ-je címnek. Húsz év alatt összesen tizenötször jelölték erre a díjra.

Ezek is érdekelhetnek