2022 december 9 péntek
KezdőlapCelebElhunyt James Michael Tyler, a Jóbarátok Guntherje

Elhunyt James Michael Tyler, a Jóbarátok Guntherje

-

59 évesen elhunyt James Michael Tyler amerikai színész, kinek legismertebb szerepe Gunther volt a Jóbarátok című sorozatból. Menedzsere tette közzé a hírt, miszerint a színész vasárnap, azaz a tegnapi nap folyamán 2021. október 24-én hunyta le örökre szemeit Los Angeles-i otthonában.

“Aki egyszer találkozott vele, egy életre szóló barátot szerzett magának” – tették hozzá. Hátra hagyta élete szerelmét, Jennifer Carno-t, akinek most komoly gyásszal kell megküzdenie.”

Jennifer produkciós asszisztensként és forgatókönyv-koordinátorként dolgozik. Olyan munkákban vehetett részt, mint a “Lipshitz Saves the World”, “A Karib-tenger kalózai: A világ végén”, “Én, a nő és plusz egy fő”. A forgatókönyvíró nem ismerte fel Jamest, mikor először találkoztak, akkor még nem tudta, hogy ő az egyik leghíresebb sorozat baristája. Csak azután kezdte el nézni a sorozatot, hogy összeházasodtak.

Tylernél sajnálatos módon 2018-ban előrehaladott prosztatarákot diagnosztizáltak, mely később áttétes lett és átterjedt a csontjaira.

Sok hasonló helyzetben lévő embernek akart segíteni, ezért bátran megosztotta történetét, és kampányolni kezdett, hogy a prosztatával küzdők már 40 éves korukban vérvizsgálatot végeztessenek” – mondta a menedzsere.

Bár nem rendelkezett annyi képernyőidővel, mint a Jóbarátok többi főszereplője, Gunther népszerű figura volt a rajongók körében. A sorozat során végig bele volt habarodva Jennifer Aniston karakterébe, Rachel Greenbe, aki szintén ott dolgozott pincérnőként a sorozat első évadai során.

“A világ Guntherként ismerte őt, ám Michael szerettei színészként, zenészként, a rákellenes tudatosság szószólójaként valamint szerető férjként ismerték.” – folytatta a menedzsere.

Májusban Tyler videóhívásban tudott csak bejelentkezni a “Jóbarátok: Újra együtt” különkiadásában.

“Őszintén szólva ez volt életem legemlékezetesebb 10 éve.El sem tudtam volna képzelni ennél jobb élményt. Ezek a srácok mind fantasztikusak voltak, és öröm volt velük dolgozni. Nagyon, nagyon különleges érzés volt. – mondta a színész a műsorban.

Tyler közel 150 epizódban szerepelt az NBC-n 1994 és 2004 között futó vígjátékban.

Tyler előtt tisztelegve Jennifer Aniston az Instagram-oldalán azt írta: “A Jóbarátok nem lett volna ugyanaz nélküled. Köszönjük a nevetést, amit a sorozatba és mindannyiunk életébe hoztál. Nagyon fogsz hiányozni.”

Aniston egy videót is megosztott az utolsó epizódból, amelyben Gunther végre szerelmet vall Rachelnek.

A Monicat alakító Courteney Cox ezt írta: “A hála, amit a szobába hoztál, és amit minden nap megmutattál a forgatáson, akkora hála, amekkorát én is érzek azért, hogy ismerhettelek”.

Lisa Kudrow így búcsúzott volt kollégájától: “James Michael Tyler, hiányozni fogsz nekünk. Köszönjük, hogy mindannyiunkért ott voltál.”

“Sokat nevettünk, haver. Hiányozni fogsz. RIP barátom.” – írta Matt LeBlanc.

A Warner Bros is gyászolja Tyler elvesztését. – “A Warner Bros. televízió gyászolja James Michael Tyler elvesztését, aki szeretett színészünk és a Jóbarátok család szerves része volt. Gondolataink a családjával, barátaival, kollégáival és rajongóival van.”

Michael az elmúlt években is folytatta a fellépésekeit, miközben a rákbetegség miatt kezelés alatt állt. Két rövidfilmben – “The Gesture and The Wordben”, valamint a “Processingben”- szerepelt, amelyekkel különböző filmfesztiválokon a legjobb színésznek járó díjat nyerte el.

2021-ben Stephen Kalinich “If You Knew” című versét adta elő egy rövid videóban, hogy felhívja a figyelmet a Prosztatarák Alapítványra.

Nyugodjék békében! Legyen neki könnyű a föld!

Ezek is érdekelhetnek