2022 július 5 kedd
KezdőlapCelebElhunyt Kobe Bryant, a legendás kosaras

Elhunyt Kobe Bryant, a legendás kosaras

-

A Russia Today a TMZ Sport értesülésére hivatkozva jelentette be, hogy a Los Angeles Lakers klasszis játékosa helikopter-balesetet szenvedett.

A 41 éves kosaras négy társával utazott saját helikopterén, amikor lezuhant a kaliforniai Calabasas közelében.

Az ötszörös bajnok NBA-legenda, Kobe Bryant is a szerencsétlenül járt helikopteren utazott, ami ma reggel zuhant le Kaliforniában, Los Angeles közelében. A tragédiát senki nem élte túl, erősítette meg a hírt több amerikai újság. Arról eddig semmilyen értesülés nincs, hogy Kobe Bryant kikkel utazott a helikopteren. A hírek szerint felesége, Vanessa nem volt a legendás kosarassal, ám négy lányáról egyelőre nem tudni, hogy érintettek-e a tragédiában.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A Los Angeles-i sheriff a Twitteren erősítette meg a tragédiát, valamint hozzátette, hogy öt ember vesztette életét. Az áldozatok személyazonosságát azonban még nem hozta nyilvánosságra. Az esetet szemtanúk is látták, ők robbanásól számoltak be. Információik szerint a helikopter rossz látási viszonyok között ütközött a calabasasi hegyoldalnak, körülbelül délelőtt 10 órakor.

A tizennyolcszoros NBA All-Star válogatott húsz évet töltött a Los Angeles Lakers csapatánál, ahol öt NBA bajnoki címet szerzett. Bryant 2016-ban végleg visszavonult. Ő volt az első olyan NBA játékos, aki húsz egymást követő szezonon át lépett pályára.

A kétszeres olimpiai bajnok kosaras előszeretettel utazott a Sikorsky S-76 típusú helikopterével Newport Beachről, a Lakers-nek otthont adó Staple stadionhoz.

Kobe Bryant és felesége négy gyermeket neveltek, a legkisebb utód pedig tavaly nyáron látta meg a napvilágot.

Ezek is érdekelhetnek