2022 november 29 kedd
KezdőlapCelebElhunyt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője

Elhunyt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője

-

61 éves korában elhunyt a Roxette énekesnője, Marie Fredriksson.

A svéd Roxette közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt, hogy 61 éves korában elhunyt az együttes énekesnője. Marie Fredriksson 17 évig küzdött rákkal, amely hétfőn végleg legyőzte őt.

1958. május 30-án, Svédországban született Marie Fredriksson, akinek zenei karrierje a közeli Halmstadtban indult. A Roxette másik tagjával, Per Gessle-lel is ott ismerkedett és barátkozott össze. Az énekesnő 1984-es szóló debütálása után egyre népszerűbb lett szülőhazájában. A Roxette 1986-ban állt össze, amely a következő években világszerte hatalmas sikereket ért el.

Fredrikssonnál 2002-ben diagnosztizáltak agresszív agytumort, ami zenei karrierjében is megállásra kényszerítette őt. A színpadra hét évvel később, 2009-ben tért vissza és ez az időszak egészen 2016-ig tartott. Az orvosok azt tanácsolták az énekesnőnek, hogy egészsége érdekében álljon le a koncertezéssel.

“Az idő gyorsan elszáll. Nem is volt olyan rég, mikor napokat és éjszakákat töltöttünk együtt a kis lakásomban Halmstadban – olyan zenéket hallgattunk, amiket imádtunk, és lehetetlen álmokat osztottunk meg egymással” – kezdte a búcsúzkodást Per Gessle, akinek sorait az énekesnő emlékére közzétett oldalon osztotta meg a rajongókkal a menedzsment. “Köszönöm Marie, köszönök mindent. Te egy rendkívüli zenész voltál, a hangok mestere, egy csodálatos előadó! Köszönöm, hogy a fekete-fehér dalaimat a legcsodálatosabb színekkel festetted meg. 40 éven keresztül a legcsodálatosabb barát voltál! Büszkeséggel tölt el, megtisztelve érzem magam és boldog vagyok, hogy annyi időt, tehetséget, melegséget, nagylelkűséget és humort osztottál meg velem. Szeretettel gondolok a családodra. A dolgok többé már nem lesznek ugyanolyanok.”

A Roxette legendás énekesnőjét férje, Mikael Bolyos és gyermekei, Josefin és Oscar gyászolja. Marie-t szűk családi körben helyezik majd örök nyugalomra.

Ezek is érdekelhetnek