2022 július 2 szombat
KezdőlapCelebElhunyt Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő

Elhunyt Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő

-

Pécsi Ildikó színésznő 2020. december 5-én gödöllői otthonában hunyt el. A hírt a város közösségi oldalán osztották meg. Pécsi Ildikó nyolcvan éves volt. A színművésznő, rendező és művész a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Gödöllő város díszpolgára volt. Az önkormányzat saját hallottjának tekinti a színésznőt.

Pécsi Ildikó 1940. május 21-én látta meg a napvilágot Polgáron. Tanulmányait 1962-ben fejezte be a Színművészeti Főiskolában. Tagja volt a Pécsi Nemzeti Színháznak (1962-66), a Vígszínháznak (1966-70), a Mikroszkóp Színpadnak (1970-73), a kecskeméti Katona József Színháznak (1973-76), a Radnóti Színháznak (1976-85), a Népszínháznak (1985-90) és 1990 után a József Attila Színház társulatának. A színésznő nagy elismeréseket szerzett, ugyanis munkáját Kossuth-és Jászai Mari-díjjal is jutalmazták.

2010-ben vehette át Gödöllő város díszpolgári oklevelét, valamint még ugyanebben az évben nyerte el a Kossuth-díjat is. A színésznő megszámlálhatatlan mennyiségű eseményen vett részt, legyen szó szavaló-vagy főzőversenyről, ünnepi műsorokról vagy éppen állatvédelemről. Minden rendezvényen férje, az egykori olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos társaságában jelent meg. Férjét még júliusban vesztette el, így még szomorúbb a hír, hiszen mindketten ugyanazon évben hagyták itt a földi létet.

Pécsi Ildikó és férje 1994 óta voltak Gödöllő állandó lakói. “Ebben a városban mindig szeretet és nyugalom volt. Köszönöm mindenkinek, hogy ez a város ilyen és itt élhetek. Bízom benne, hogy továbbra is ilyen marad – mondta 2010-ben a színésznő.

A művésznő férje halála óta sokat betegeskedett, november közepe óta pedig huszonnégy órás felügyeletet igényelt. Nagyon megviselte őt szeretett férje betegsége, majd halála. Tizennégy kilogrammot fogyott, ebből kifolyólag pedig nagyon legyengült. Fizikailag és lelkileg is megviselte őt a gyász, amibe teljesen belebetegedett.

Igazi sztárparádé volt szombaton a Dunakeszi Tenisz Klubban: ott rendeztek Ordina Tibor és családja támogatására, Sportoljunk Tibiért elnevezéssel jótékonysági napot. Pécsi Ildikó színész, Szűcs Lajos volt válogatott labdarúgó

“Eddig látogathatták őt a barátok és egykori kollégái, de néhány hete már csak a fia és én járunk hozzá váltásban” – mondta L. Péterfi Csaba, a művésznő fogadott fia.

Szűcs Csaba, a színésznő fia azt mondta, hogy édesanyja élete harcát vívja önmagával. Arról van szó, hogy akar-e élni férje nélkül vagy sem.

Sajnos Ildikó a mai napon feladta a küzdelmet és követte imádott férjét, eltávozott ebből a világból. Családja és rajongók ezrei gyászolják a színésznőt.

Nyugodjék békében!

Ezek is érdekelhetnek