2023 március 21 kedd
KezdőlapCelebElhunyt 'Reckful', a világ egyik legnépszerűbb online videójátékosa

Elhunyt ‘Reckful’, a világ egyik legnépszerűbb online videójátékosa

-

A 31 éves streamer nagy valószínűséggel saját kezével vetett véget életének.

3 7
Elhunyt 'Reckful', a világ egyik legnépszerűbb online videójátékosa

Byron 1989. május 8-án született. Az izraeli-amerikai fiatalember Twitch streamer és profi Esports volt. 2018-ban indította el a Tea Time with Byron nevű podcast kiadását, amelyben hosszú interjúkat készített a játék és a streaming közösségek vendégeivel. Később létrehozta az Everland nevű videojátékot.

Ő volt az első, aki elérte a 3000 minősítés és Major League Gaming World of Warcraft versenyt nyert 2010-ben. 2011-ben kiadta a Reckful 3 játékfilmet, amivel egy héten belül egymillió megtekintést ért el. Később megnyerte a WarcraftMovies legmagasabb szintű versenyét, amiben megszavazták az év játékosának is. 2017-ben Bernstein a negyedik helyre került a világ tíz leggazdagabb szakemberének listáján.

5 8
Elhunyt 'Reckful', a világ egyik legnépszerűbb online videójátékosa

A fiatal játékost, Byron „Reckful” Bernsteint austini otthonában találták holtan, csütörtökön. A World of Warcraft profi játékosa többször is beszámolt arról, hogy depressziós és bipoláris zavarral küzd. Bernstein élete éppen egy hatalmas hullámvölgyben volt, erről tanúskodott az is, hogy a Twitteren kérte meg volt szerelme kezét, pedig a lánnyal már több, mint fél éve nem találkozott.

Ezt követően elmondta, hogy „elméje megbomlott”, éppen ezért „nem ura saját tetteinek”.

maxresdefault 1
Elhunyt 'Reckful', a világ egyik legnépszerűbb online videójátékosa

Halálának körülményeit és okát hivatalosan még nem erősítették meg. A profi videojátékos streamjeiben és podcastekben is gyakran beszélt mentális egészségről.

A szomorú hírre kollégái mellett a Twitch és a World of Warcraft fejlesztői is reagáltak. A közleményben írták, hogy lesújtotta őket Byron halála és barátaival, szeretteivel együtt osztoznak a gyászban. Elvesztették a streamelés egyik úttörőjét, hiszen ő mindenben a tökéletességre törekedett, ezzel pedig, előre mozdította az iparágat.

maxresdefault
Elhunyt 'Reckful', a világ egyik legnépszerűbb online videójátékosa

„Byron olyasvalaki volt, aki azért beszélt a saját küzdelmeiről, hogy segítsen másoknak, hogy ugyanezt tehessék. Míg feldolgozzuk ezt a veszteséget, fel kell ismernünk a mentális betegségek, illetve a kezelésük körüli stigmákat, amik sokszor visszatartják az embereket attól, hogy megkapják a segítséget, amire szükségük van. Ha valaki ilyesmivel küzd, vagy ismer ilyen embert, annak tudnia kell, hogy rengeteg szervezet és ember van, aki segíteni szeretne.”

Byron Bernstein dead
Elhunyt 'Reckful', a világ egyik legnépszerűbb online videójátékosa

A World of Warcraft játékosai virtuálisan összegyűltek és együtt emlékeztek meg minden idők egyik legjobb streameréről.

Ezek is érdekelhetnek