2023 március 27 hétfő
KezdőlapHírekElképesztő! - Hajnalban fagypont alatti hőmérsékletet mértek a Bükkben

Elképesztő! – Hajnalban fagypont alatti hőmérsékletet mértek a Bükkben

-

1281142
Elképesztő! - Hajnalban fagypont alatti hőmérsékletet mértek a Bükkben

A 2020-as nyári időjárás játszik velünk, hiszen nemcsak napról napra változik meg, hanem óráról órára is csökkenhet a hőmérséklet, akár tíz-tizenöt fokot is. A heves záporok és zivatarok nem szokatlanok a forró nyári napokon, de a hajnali fagy már nagyon annál inkább, főleg így július derekán.

A Bükk fennsíkon ma hajnalban nulla fok alatti hőmérsékletet mértek. Hogy, mi lehet ennek az oka? Azt is eláruljuk.

safe image
Elképesztő! - Hajnalban fagypont alatti hőmérsékletet mértek a Bükkben

A Bükk fennsík 755 méteres tengerszint feletti magasságban, egy különleges mikroklímával rendelkezik. Ez okozza, hogy akár jelentős eltérést is mutathat a környezetéhez képest. Így, mivel a hajnali hőmérsékletek az elmúlt néhány napban amúgy is alacsonyabbak, nem meglepő, hogy a Bükkben ez még inkább megfigyelhető.

Hétfőre virradóra -0,9 Celsius fokot mértek a fennsíkon. A kitisztult és száraz levegő jelentős mértékben képes lehűlni, ami meg is történt. Ennek eredményeképpen hajnali 4 óra 23 perckor a minimum-hőmérséklet fagypont alá csökkent.

3 18
Elképesztő! - Hajnalban fagypont alatti hőmérsékletet mértek a Bükkben

Az elkövetkezendő napokban is hűvös hajnalokra számíthatunk, de napközben általában száraz, napos idő várható. Csapadék, zápor vagy zivatar formájában csak helyenként fordulhat elő.

Ezek is érdekelhetnek