2023 március 21 kedd
KezdőlapHírekElképesztően jól néz ki az új balatoni hajóflotta - Íme a részletek

Elképesztően jól néz ki az új balatoni hajóflotta – Íme a részletek

-

bahart uj komp tihany szantod csodalatosbalaton hajozas2
Elképesztően jól néz ki az új balatoni hajóflotta - Íme a részletek

A BAHART új hajóflottájának prototípus tervei már megérkeztek. Készen van a műszaki dokumentáció és azt is láthatjuk, hogy festenek majd az új hajók, kompok és a BAHART zászlóshajója.

Az előzetes tervek szerint mind akadálymentesítettek és klimatizáltak lesznek, emellett alkalmasak a kerékpár-szállításra is. Az utasok várhatóan 2021 nyarán léphetnek először a vízi járművek fedélzetére.

2 25
Elképesztően jól néz ki az új balatoni hajóflotta - Íme a részletek

Az új flotta azt a célt szolgálja majd, hogy a magyar tenger két partja között javuljon az összeköttetés, ebből adódóan pedig a térségben is lehetővé válik az autó nélküli közlekedés. A nagyívű fejlesztés 2030-ig tart majd, ezáltal pedig a BAHART képes lesz az európai színvonalú hajózási feladatok ellátására is.

Ezúton azt is hozzátették, hogy a Balatoni Hajózási társaság minden olyan tevékenységet befejez, ami szorosan nem kapcsolódik a hajózáshoz. Tehát, a jövőben nem működteti tovább sem a kempingeket, sem pedig a szállodákat.

bahart uj komp tihany szantod csodalatosbalaton hajozas1 1
Elképesztően jól néz ki az új balatoni hajóflotta - Íme a részletek

Számításaik szerint akár már a jövő évben, vagyis 2021-ben az új hajókon és kompokon közlekedhetnek majd az utasok. A legrosszabb eshetőség pedig 2022 nyara lesz, amikor az emberek Szántód és Tihany között már az új kompokat vehetik igénybe.

„Erre az időre azt is el fogjuk érni, hogy mind a két rév, a kikötő környéke meg fog újulni, európai színvonalúvá fog tudni válni. Meg fogjuk rendelni az első kisméretű katamaránokat is, amelyek alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni” – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetnek