2022 július 5 kedd
KezdőlapHírekEltemették a körúti balesetben elhunyt 17 éves fiút - Édesanyja nem búcsúzhatott...

Eltemették a körúti balesetben elhunyt 17 éves fiút – Édesanyja nem búcsúzhatott el Attilától

-

November elsején a Károly körúton villanyoszlopnak csapódott egy autó, amit egy 17 éves fiú vezetett. A sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Utasát pedig a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba.

A baleset után két héttel, november 14-én kísérték utolsó útjára Attilát, de édesanyja nem lehetett jelen a búcsúztatáson. Csendi Andreának hívják az áldozat, Ónodi Attila édesanyját, aki elmesélte, hogyan élte meg a tragikus hírt.

Csendi Andrea jelenleg börtönben van, egyébként pedig több betegséggel is küzd. A gyászoló anya az egyik napilapnak azt nyilatkozta, hogy a baleset napján értesítették gyermeke haláláról.

“Napi kétszer nyugtatót is kapok. A tragédia napján is hozták nekem a pirulákat, de a tisztnőn azonnal láttam, hogy valami baj van. Mondta is, hogy mondaniuk kell valamit, majd az alezredes úrnak adta át a szót. Tőle tudtam meg, hogy Attila nincs többé, de akkor még nem voltam hajlandó ezt felfogni. Azt mondogattam magamnak, hogy a halott fiú egyszerűen nem lehet az én fiam. Később a TV2-n megláttam, hogy a Kismenők című műsorból idéznek, abban a pillanatban oszlott el minden kétségem” – mondta.

A börtönben ülő anya október 15-én találkozott utoljára fiával, ugyanis a rendőrök aznap vitték be őt a börtönbe. Előtte még látta Attilát, akiről azt mondta: “Attila kiváló gyerek volt. Jól tanult és az volt a vágya, hogy 5 évre kiutazzon New Yorkba. Ott szeretett volna karriert építeni, hogy támogathasson bennünket”.

Több rosszindulatú pletyka is szárnyra kapott, amikről Andrea csak annyit mondott, hogy el sem tudja képzelni, hogy bármelyik is igaz lehetne. Attila soha nem keveredett rossz társaságba és illegális szereket sem használt. Gyermeke vakmerő volt és nem ismert félelmet. Bár Attilának nem volt jogosítványa, szeretett vezetni és éppen elkezdte a tanfolyamot is.

“Azt biztosan kijelenthetem, hogy mi sosem engedtük meg neki, hogy volán mögé üljön. Csak úgy tudom elképzelni, hogy a slusszkulcsot elcsente.”

A balesetben elhunyt fiatal fiút november 14-én, szombaton helyezték örök nyugalomra, Vilmányban. Az édesanya kérelmezte, hogy ott lehessen fia temetésén, de kérelmét a fennálló járványhelyzet miatt a hatóságok elutasították. Így Csendi Andrea nem vehetett végső búcsút fiától, pedig nagyon szeretett volna jelen lenni a temetésen.

Ezek is érdekelhetnek