„Putyinnak háborús bűnökért kell felelnie. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat…”

- Hirdetés -

„Putyin háborús bűnökért lesz felelősségre vonva…” – jelentette ki a külügyminiszter-helyettes az Oroszország által végrehajtott katonai műveletekre utalva. Úgy véli, hogy az orosz vezető háborús bűnök miatt fog a hágai törvényszék elé állni.

ezt gondoljak az oroszok putyin "Putyinnak háborús bűnökért kell felelnie. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat..."

Vlagyimir Putyin háborús bűnei

Február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ettől a pillanattól kezdve szomszédaink földjén folyamatos harcok folytak Vlagyimir Putyin hadserege és a függetlenségüket védelmező ukrán hősök között. A legutóbbi béketárgyalások nem sokat segítettek itt.

Putyin hadseregének katonai műveleteit brutális módon hajtják végre, célja az ukrán társadalom megfélemlítése és megadásra kényszerítése. Napról napra ártatlan emberek halnak meg szárazföldi hadműveletek és rakétatűz következtében. Teljes polgári infrastruktúra, beleértve a kórházakat és a lakótelepeket, semmisülnek meg.

- Hirdetés -
1645482640 y53md0Ho3 md 1 "Putyinnak háborús bűnökért kell felelnie. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat..."

Amint az ukrán média is beszámolt róla, az orosz hadsereg kazettás bombákat és termobarikus (vákuum) bombákat használ erre a célra. Mindkét „eszköz” tiltott – 2008-ban egy dublini konferencián 111 ország támogatta a kazettás bombák betiltását. Ez csak két példa a Putyin irgalmat nem ismerő hadserege által elkövetett háborús bűnökre. A civilekre nyitott tűz is bűncselekmény. Egy másik háborús bűn a kórházak elleni szándékos támadás.

kep 2022 03 02 190715 "Putyinnak háborús bűnökért kell felelnie. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat..."

Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter szerint Putyinnak a hágai Nemzetközi Törvényszék elé kell állnia a háború után a tetteiért…

„Ő indította el a háborút. Tudnia kell, hogy milyen események történnek és semmit sem tesz ennek ellensúlyozására…”

Egyesek Slobodan Miloševićhez hasonlítják, aki ellen 66 vádat emeltek. Köztük emberiesség elleni bűncselekmények, népirtás vagy a háborús egyezmények be nem tartása.

Nemhogy nem akadályozták meg őket (az oroszok) a további fegyveres agressziótól, hanem éppen ellenkezőleg, polgári célpontok támadásával, vagyis háborús bűnök elkövetésével fokozták akcióikat. A németek bombázták a kórházakat Európában a második világháború alatt. Ezt teszik most az oroszok is.

Piotr Wawrzyk 2 "Putyinnak háborús bűnökért kell felelnie. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat..."

Meglátjuk mi lesz. Úgy tűnik, hogy az oroszok több napja a radikálisan kiélezett harcokra koncentráltak, ezért úgy gondolom, hogy találkozunk még hasonló akciókkal. De mindezt elszámolják. Minden orosz parancsnoknak tisztában kell lennie azzal, hogy minden, most kiadott, polgári célpontok elleni támadásról szóló parancsot felelősségre vonnak – nem egy hónapon belül, talán nem egy éven belül, talán kettő, esetleg öt múlva -, de felelősségre kell vonni.

- Hirdetés -

Jelentette ki a lengyel külügyminiszter.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!