2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapÉrdekességekEmberi nyelven kommunikál gazdájával - 22 szót ismer a lenyűgöző kutya

Emberi nyelven kommunikál gazdájával – 22 szót ismer a lenyűgöző kutya

-

Christina Hunger egy beszédpedagógus, aki utánozhatatlanul kommunikál kutyájával, megtanította őt ugatás nélkül társalogni. Készített egy olyan szerkezetet kedvencének, amelynek segítségével a kutya ki tudja fejezni mit szeretne. Gazdája tudtára adja gondolatait, vágyait és persze szükségleteit, mindezt a szavak segítségével.

Stella egy leopárdkutya- és ausztrál pásztorkutya-keverék, aki ennek az eszköznek a segítségével jelzi, ha szomjas, ha ki kell mennie vagy kedvenc játékát szeretné megkapni. Stella és Christina a tábla segítségével üzengetnek egymásnak, erről pedig már több videó is készült, amelyet az egyik közösségi oldalon meg is osztottak.

Hogyan tud egymással kommunikálni Stella és gazdája? Nos, Christina létrehozott egy nagy, színes gombokból álló eszközt, amiknek megnyomásával más-más szó hangzik el. Például a park, labda, dühös vagy boldog szavak is szerepelnek rajta. Ahogy a kutyus benyom egy gombot, az adott szó Christina vagy vőlegénye hangján szólal meg, így Stella ezek kombinációjával pontosan el tudja mondani, mit szeretne.

Az alábbi videóban látszik, hogy a kutya odakint szeretne valamit mutatni gazdájának. Először ugat egyet, majd megnyomja az outside, azaz a kint gombot. Christina elmondja kedvencének, hogy attól, hogy valami van odakint, ők még bent vannak, ekkor pedig Stella rááll a look, azaz a nézd gombra és többször is lejátssza azt. Amikor azonban ezzel sem jár szerencsével, odamegy a come, azaz a gyere gombhoz, majd az outside, kint gombra lép. Ebből nagyon jól látszik, hogy a kutya képes összekapcsolni a különböző szavakat értelmes jelentéspárosokká.

Ezek is érdekelhetnek