Biztosan mindenki emlékszik a 2009-es Britain’s Got Talent-re, ahol Susan Boyle megcsillogtatta tudását. A nézők és a zsűri is eleinte furán néztek a 48 éves nőre, akinek nem túl szokványos külseje volt. Simon nem számított egetrengető nagy produkcióra, de hatalmasat tévedett ugyanis Boyle még a csillagokat is leénekelte az égről, mikor előadta a Nyomorultakból, az Álmodtam egy álmot című dalt. A nézők felállva tapsoltak és a zsűri is egyöntetű igennel szavazott. Ennek köszönhetően Susan bekerült az élő adásokba, ahol töretlenül menetelt előre.

Sajnálatos módon nem sikerült az első helyet megszereznie, de mindenki nagyon büszke volt rá, hogy a második helyen végzett. A verseny után Simon leszerződtette a tehetséges nőt a Syco Music kiadóval, ami a Sony Music egyik leányvállalata.

Később megjelent az egyik kislemeze, ami hatalmas népszerűségnek örvendett az emberek körében, olyannyira, hogy megjelenése után egy héttel már listavezető is lett. A Billboard szerint 91-óta ő a legjobban debütáló női előadó.

Azóta a nő hatalmas változáson esett át, megcsináltatta a haját és szemmel láthatóan is jobb stílusa lett, mint volt. Az annak idején szociális munkásként és konyhai kisegítőként dolgozó nő élete fenekestül felfordult a tehetségkutatónak köszönhetően. Olyan népszerű lett, hogy egyszer meghívták a Fehér házba a Függetlenség napi ünnepségre, ahol énekelhetett.

Annak ellenére, hogy élete sokkal pörgősebbé vált és sokkal többet keres, mint annak idején. Megtartotta szerénységét, amitől még jobban tisztelik őt. Simon egyszer azt mondta róla, hogy nála jobban senki sem tudta meghatározni a showt. A rajongók pedig csak úgy hívták őt, hogy "A nő, aki elhallgattatta Simon Cowellt.

Nemrég azonban visszatért a tehetségkutató színpadára, de nem a Britain's Got Talent-re, hanem az American's Got Talent-re, ahol előadta Wild Horses című dalát és újfent hatalmas sikert aratott.

Ti mit gondoltok az átalakulásáról? Előnyére vált vagy nem?