2022 július 2 szombat
KezdőlapCelebEmlékeztek még a Vissza a jövőbe című filmre? - Így néznek ki...

Emlékeztek még a Vissza a jövőbe című filmre? – Így néznek ki a szereplők 35 év elteltével

-

A Vissza a jövőbe sci-fi-komédiát 1985-ben mutatták be. A trilógia első részét Robert Zemeckis rendezte, aki Bob Gale-lel közösen írta a forgatókönyvet, a producer pedig Steven Spielberg volt. A főszerepekben Michael J. Fox, Christopher Lloyd és Lea Thompson láthatók. Az Egyesült Államokban 1985. július 3-án, hazánkban két évvel később, 1987 októberében került a mozivászonra. A felújított változat pedig 2015. október 15-én debütált a mozikban. Michael J. Fox Marty McFly-t testesítette meg, aki alapvetően egy balszerencsés srác, ennek köszönhetően pedig 1955-ben találja magát. Különleges küldetése, hogy összehozza szüleit, ugyanis enélkül nem ő maga nem született volna meg. Emellett még vissza kellett jutnia abba az időbe, ahol eredetileg él, vagyis 1985-be.

A Vissza a jövőbe elnyerte a Hugo-díjat, a Saturn-díjat, az Academy Awardson szintén hatalmas sikert ért el, továbbá Golden Globe-jelölést is kapott. A nagy sikerre való tekintettel az első produkciót még kettő követte, de emellett animációs sorozat, videojátékok és musical is készült belőle.

Az ikonikus trilógia bemutatója óta eltelt harmincöt év, de még ma is ugyanolyan izgalommal nézzük végig az epizódokat, mintha először látnánk. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan változtak meg a főszereplők és mi történt velük a Vissza a jövőbe sikere után.

Michael J. Fox – Marty McFly

Marty szerepére eredetileg is Foxot szánták, de a színésznek élő szerződése volt a Családi kötelékek című tévésorozatra, így nem vállalta a film forgatását. A rendezők Eric kezdték el a munkát, de néhány hét után kiderült, nem ő a tökéletes választás. Foxhoz azonnal visszatértek és rábeszélték őt a forgatásra, amit a sorozat miatt percről meg kellett tervezni, mivel a színész nem lehetett egyszerre két helyen.

Az óriási siker után Fox szerepet kapott többek között a Doc Hollywoodban, a Szerelemért vagy pénzért című filmben. Nagyon korán, harminc éves korában az orvosok Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, de a szakszerű segítségnek köszönhetően a színész fizikailag és mentálisan is jó formában maradt. Hogy segítse a hozzá hasonló betegeket létrehozott egy alapítványt a Parkinson-kór kutatásáért.

Claudia Wells – Jennifer Parker

Claudia alakította Marty barátnőjét, de a film további két részét már nem vállalta, mert édesanyjánál rákot diagnosztizáltak. A színészetet nem adta fel végleg, később visszatért a filmvászonra, ráadásul olyan produkciókban, mint a Still Waters Burnben, a Max-ben és a You are Alone-ban. Napjainkban Wells egy rendkívül sikeres üzletasszony, több ruházati üzletet is vezet.

Crispin Glover – George McFly

A színész Marty fiatal édesapját alakította, de a folytatásban már nem kapott szerepet. Azt nem tudni, hogy ő maga nem vállalta a forgatást vagy egyéb okokból kifolyólag kellett egy másik színésszel helyettesíteni őt. Színészi pályafutásának nem lett vége, ugyanis leginkább drámákban szerepelt, mint például a The People vs. Larry Flynt és a Crime and Punishment című produkciókban. Mindezek mellett könyvet írt és filmrendezőként is kipróbálta magát.

Thomas F. Wilson – Biff Tannen

Bár meglepő lehet, a Vissza a jövőbe rosszfiúja vígszínészként folytatta pályafutását. Biff szerepe a folytatásokból sem maradt ki, a színész testesítette meg Griff Tannent, Biff unokáját, illetve Buford “Mad Dog” dédapját. Napjainkban stand-up humoristaként tevékenykedik, a Big Pop Fun podcastot vezeti és hangját adta a Spongyabob rajzfilmekhez is. Továbbá saját Youtube-csatornával is rendelkezik.

Christopher Lloyd – Dr. Emmett Brown

Christopher Lloyd kiválóan magára öltötte Emmet Brown szerepét, de már a Vissza a jövőbe előtt is láthattuk több filmalkotásban is. Ez a trilógia után sem változott, színészként folytatta pályafutását, nem tért le az útról. Aktív tagja volt néhány színházi társulatnak és animációs filmben is hallhattuk hangját. A színész ötször vonult oltár elé és nagy rajongója a közösségi médiának, különös tekintettel a Twitterre. Élete minden fontos eseményét megosztja rajongóival.

Lea Thompson – Lorraine McFly

Lea Marty édesanyját alakította a Vissza a jövőbe mindhárom részében. A filmet követően folytatta színészi karrierjét, sőt, énekesi babérokra is tört. Mindezek előtt húszas éveiben Burger King reklámokban láthattuk, majd szerepet kapott a Cápa 3-ban, a Tökéletes mozdulatokban, a Vörös hajnalban és a Szabadnak születtek című filmekben. A színésznő 1989-ben lett Howard Deutch filmrendező felesége, akitől két kislánya született. Tehetségét számos díjjal jutalmazták és jelenleg is aktív.

Sok-sok év után újra találkoztak a Vissza a jövőbe sztárjai.

Lea Thompson, Christopher Lloyd és Thomas Wilson

Michael J. Fox, Thomas Wilson, Christopher Lloyd és Lea Thompson

Ezek is érdekelhetnek