2022 december 8 csütörtök
KezdőlapCelebEmlékszel még Tobias Morettire? - Így néz ki ma a Rex felügyelő...

Emlékszel még Tobias Morettire? – Így néz ki ma a Rex felügyelő sármos nyomozója

-

Tobias Moretti 1959. július 11-én született Gries am Brennerben, Tirolban. Az osztrák színész a család legidősebb gyermeke volt. Édesapja Harry Bloéb orvos, míg édesanyja, Waultraud Moretti egy olasz származású zenetanárnő volt. Testvérei Thomas, Cristoph és Gregor.

1997-ben mondta ki a boldogító igent a nála tizenkét évvel fiatalabb Julia Wilheim, oboaművésznőnek. Három gyermekük született, Antonia, Lenz Valentino és Rosa Cacilia.

Mivel egy hegyi faluban töltötte gyermekéveit, szívügyévé vált a mezőgazdaság, így nem meglepő, hogy tiroli birtokán, Omesbergben bioszarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozik. A bécsi Zeneművészeti Főiskolán tanult, majd 1984-től Münchenben kezdte színészi tanulmányait.

A világ a Rex felügyelő című sorozatban ismerte meg a nevét, ő alakította Richard Moser felügyelőt. 1995-ben Bajor Filmdíjat nyert, három évvel később pedig, átvehette az olasz Telegatto Díjat is. Négy évadot töltött el a világsikerű sorozatban, amikor úgy határozott, hogy elhagyja a produkciót. A forgatókönyvírók végleg kiírták a sorozatból, ugyanis az utolsó általa forgatott epizódban Moser meghal.

Sokan kérdezték tőle, hogy miért döntött a távozás mellett. “Sokáig nagyon szívesen csináltam, de a sorozatsztár nem létező szakma. Nem kiadó az arcom! Nem vagyok modell, színész vagyok, aki igényes. Az embert könnyen elkápráztatja a pénz és a népszerűség. Ám a művésznek egyszer meg kell kérdeznie magától: hogy állok? Ezért játszom most színházban” – mondta akkor.

Sorozatbeli partnerével, Rex-szel is nagyon jól kijött: “Egyenrangú munkatársam volt, idővel barátok lettünk. Kedves és engedelmes, bár előfordult, hogy úgy viselkedett, mintha ő lenne a főnök.”

Moretti távozása után, Rex gazdájának szerepét Gedeon Burkhard örökölte meg, ám a rajongók Moser felügyelőt tartották a rendőrkutya egyetlen és igazi nyomozótársának.

Tobias Moretti néhány nappal ezeleőtt ünnepelte 61. születésnapját. A színész kora ellenére még mindig rendkívül sármos férfi.

Így néz ki napjainkban a 61 éves színész:

1.

2.

3.

4.

5.

Ezek is érdekelhetnek