2022 július 6 szerda
KezdőlapEgészségEnnek a kisfiúnak egy rendkívül ritka bőrbetegsége van. Anyukája elképesztő ötlettel állt...

Ennek a kisfiúnak egy rendkívül ritka bőrbetegsége van. Anyukája elképesztő ötlettel állt elő, hogy segítsen rajta…

-

Raphael Schmid egy nagyon ritka genetikai bőrbetegséggel született.

Bőre rendkívül gyorsan növekszik, sokkal gyorsabban, mint bármely átlagos emberé. Emiatt a fiú egész testét elhalt hámsejtek borítják.

A fiú betegsége olyan ritka, hogy az orvosok nem is tudták megnevezni.

Amikor Raphael megszületett, az orvosok észrevették, hogy bőre nagyon vörös. Sokkal vörösebb, mint más újszülötteké. Azonnal tudták, hogy valami nincs rendben.

Több mint egy évtizede az orvosok különféle diagnózisokat állítanak fel vele kapcsolatban. Csak 14 éves korára sikerült rájönniük, hogy mi a baja. Kiderült, hogy halbőr-betegségben szenved.

Világszerte csak 20 ilyen esettel találkoztak az orvosok.

Néhány évvel ezelőtt Raphael anyjának támadt egy ötlete. A fiú minden reggel elmerül egy tartály vízben, amely tele van apró halakkal. Ezek a halak természetes élőhelyükön apró algákkal táplálkoznak. Tökéletesen alkalmasak arra, hogy a fiú testéről származó elhalt hámsejteket megegyék.

Ez a fajta terápia már régóta létezik. Még Magyarországon is fut “halpedikűr” néven egyes wellness hotelekben. Ott a vendégek a lábaikat merítik egy apró halakkal teli akváriumba.

A terápia sokat segít Raphale-nek, hogy hétköznapi tinédzserként élhessen.

A fiú minden nap reggel 6:30-kor belép egy speciális akváriumba. Ebben 300 apró hal van. Mindenki abban bízik, hogy a 14 éves fiú állapota javulni fog ettől az innovatív kezeléstől.

A fiú grafikus szeretne lenni. Reméljük valóra válnak az álmai.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek