10 dolog, amiért Kuba a világ legkülönlegesebb országa. Nem hiszed el? Bebizonyítjuk!

- Hirdetés -

Mi jut legelőször eszedbe, ha Kubára gondolsz? A rum, szivar, és természetesen a retro autók, no meg a Dirty Dancing 2 része. Ha csak ezek jutnak eszedbe, akkor segítünk kiszélesíteni a látóköröd ezzel az országgal kapcsolatban. A kubaiakról szóló tények már elavult sztereotípiákká váltak. Kuba egy egyszerű történelmű sziget, de az ott élő emberek minden napnak örülnek, ismerik a dolgok valódi értékét, és nincs semmi, amit elhanyagolhatónak tartanának. Ha többet szeretnél megtudni a kubaiakról, ahol erős szellemű, kitartó és erős érzelmű emberek élnek, akkor ez a cikk neked való.

A kubaiak szeretik a nehéz ételeket.

A főzés sok időt vesz náluk igénybe, mert szinte minden étel alapja a bab, amit vízben kell áztatni főzés előtt. Továbbá a főzéshez használt húsokat több órán át párolják főzés előtt.

- Hirdetés -

A kubai konyhát alig lehet egészségesnek nevezni: ha hús, akkor sok zsír társul hozzá. A burgonyát nagy mennyiségű olajban sütik. Talán ez az egyik titka a boldogságuknak?

Mindenképpen meg kell ismerkedni a kubai szendviccsel, ami kubai kenyérből, sült sertésből, sonkából, sajtból, savanyúságból és mustárból áll.

- Hirdetés -

A legnépszerűbb sport a balett!

Biztosak vagyunk benne, hogy meglepődtél, mert Kubához leginkább a boxolás fűződik. Mindazonáltal manapság a legnépszerűbb kubai sport a baseball, valamint az ország legfőbb büszkesége a kubai balett.

A kubai nemzeti balett az egyik legerősebb a világon.

- Hirdetés -

A sport mindenki számára elérhető, köszönhetően Fidel Castrónak, és ez a fizikai tevékenység hatalmas szerepet játszik a kubai társadalomban. Az anyák szinte a gyermek születésekor beíratják erre a sportra gyermekeiket.

Kubában szinte nincs internet.

Azt mondják, hogy Kubában szinte nincs internet. Mindazonáltal minden megváltozott 2018 januárjától, ugyanis több település is kapott hozzáférést a nagysebességű Wi-Fi hálózathoz. Az otthoni és a mobil internet azonban még mindig luxusnak számít a helyi lakosok számára, mivel az internet használat egy órára lebontva 1 dollárba kerül, ami sokat jelent, ha az átlagos fizetés havi 17-30 dollár.

A helyi lakosok termékkosárral rendelkeznek.

Egy átlagos kubai személy havi fizetése 17-30 dollár, míg egy nyugdíjas havi nyugdíja 9,5 dollár. Ám minden hónapban minden sziget lakója kap egy kosarat, amiben tucatnyi tojás, egy liter növényi olaj, 2 kg cukor, rizs, valamint egy kis hús, csirke, hal és kolbász is van.

2016-ban a kubai kormány valósággá tette a polgárok kéréseit, és legitimálta a kis- és középvállalkozásokat; korábban minden a kormányhoz tartozott.

Az orvosok fizetése 40-szer meghaladja az országos átlagfizetést.

Egy megbecsült és nyereséges orvos bére Kubában elérheti az 1000 dollárt is havonta, szerződésük végén ingyenes állami lakást kaphatnak.

Egy orvosi egyetemen való tanulás egyedülálló, az amerikai oktatási rendszer a 60-as évek előtti és a szovjet oktatási rendszer 70-es évek utáni alapját kombinálták össze. A kubai orvosok gyakran más latin-amerikai és afrikai országokban dolgoznak, és ez a fajta „lízing” jó jövedelmet biztosít Kubának.

Nincs saját tulajdonban lévő autó.

A kubai sztereotípiák egyike az, hogy nincs új autó az országban. Az igazság az, hogy rengeteg régi kocsi van Kuba utcáin. Kuba egyszer csak elkezdte importálni a „Geely” kínai vállalat által gyártott szedán autókat. Ezek a járművek rendőrautók, taxik és kölcsönözhető autók lettek. Emellett a kubaiak 2013 decemberétől új autókat vásárolhatnak az állami kereskedőktől.

A kóbor kutyáknak saját személyi azonosítójuk van.

A kubaiak nagyon szeretik a kutyákat, és szinte mindegyiknek van otthon kutyája. A kóbor kutyák a turisztikai látványosságok részévé váltak. A kormány kampányt rendezett, amely során minden egyes állami intézmény átvette a kóbor kutyák felelősségét, majd saját személyiket kaptak.

Kuba megszállottja az aranykorú idős embereknek.

A férfiak 65 éves korukban, a nők 60 éves korukban vonulnak nyugdíjba. Kuba szó szerint megszállottja az aranykornak, rengeteg nyugdíjasklub jött létre, ahova a kubaiak koruktól függetlenül válhatnak taggá, de nagyon nehéz a bekerülés, mert sok kritériumnak kell megfelelni.

Egy kubai férfi nyugodtan hívhat egy idegen lányt „szivinek” vagy „cicának”.

Most itt az ideje, hogy beszéljünk az ország fő szépségéről – az emberekről. A kubaiaknak nincsenek problémái az önbecsüléssel és a méltósággal. Nem törekszenek a vagyon külső mutogatására, mert önbizalmukat saját magukból merítik.

Kubának alacsony a bűnözési aránya, de természetesen nem szabad kitenni a drága dolgokat. A szegény emberek ellenére ez a társadalom nem agresszív. A kubaiak filozófiája az, hogy mindenkinek segítenek, akiknek szüksége van rá.

A 15. születésnap mindig egy nagy ünneplés a lányok számára.

„La fiesta de los quince años” az ünneplés neve, amikor egy lányt felnőtté nyilvánítanak. Ezen a napon a születésnapján ünneplő lányt a női egyletben bemutatják. Korábban a lányokat megtanították, hogyan kell főzni, hogyan kell gondoskodni a házról, hogyan kell varrni vagy szőni, és más dolgokat, amelyek segíthetnek felkészülni a feleség szerepre. Napjainkban más előnyöket kapnak – ha 15 éves koruk után felnőtté nyilvánítják őket, borotválhatják a lábukat, magas sarkú cipőt és sminket viselhetnek, és kiszedhetik a szemöldöküket.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!