10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

- Hirdetés -

Próbálj visszaemlékezni arra, hogy milyen életünk volt 2009-ben. A legtöbb ember nem használt okostelefont, az internet csak a gyerekek és diákok számára jelentett szórakozást. Az emberek olyan oldalaknak mondtak búcsút, mint a MyVIP vagy az MSN és olyanok ütötték fel fejüket, mint a Skype. Viszont a technológia fejlődésének hála olyan dolgokat ismerhettünk meg, mint a HIV elleni oltás, a Nagy Hadronütköztető, a 3G vagy a hangos könyvek. Minket nagyon érdekelt, hogy milyen is lehet majd a jövő ezért utánajártunk kicsit a dolgoknak. Több tanulmányt vettünk górcső alá, és bizony különleges felfedezésekre bukkantunk.

1, Sokan fognak egy házban élni, és a házasság nem lesz akadály.

Egy nagy közös lakásban fogunk élni, anyagi okok miatt. Az emberek ma már egyre nagyobb lakásokat, házakat bérelnek, családdal, barátokkal, hogy jobban kijöjjenek anyagilag. Az együttélés iránti érdeklődést a „Jóbarátok” sorozat indította be, ahol a lakótársak ott segítettek egymásnak ahol tudtak. Ez a tendencia évről-évre növekszik.

- Hirdetés -

Az emberek nem szeretnek magányosak lenni, ez elől pedig megpróbálnak elmenekülni. A legtöbben azért választják ezt az életmódot, mert szükségük van a rendszeres kommunikációra. A hagyományos családoktól eltérően, itt nincsenek vezetők, ugyanis mindenki egyenlő.

02 7 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

Wendy Gamber professzor szerint ez a fajta együttélés a 19 századból származik, mikor az emberek elveszítették partnereiket, élettársukat. Mivel nem akartak egyedül élni, de a szülőkhöz sem akartak visszamenni, ezért barátokkal vagy idegenekkel közös házat béreltek. Manapság az ilyen életmód iránti érdeklődés fokozatosan megváltoztatja a társadalmat hozzájárulva egyes nemek közötti különbségek eltűnéséhez, például:

A hölgyek és az urak számára külön WC helyett közös WC lesz.

- Hirdetés -

Nem lesz kimondottan női és férfi házimunka, mert mindenki saját felelőssége és tisztaságmániája szerint fogja rendben tartani háza táját.

Uniszex ruhák jelennek meg: a nők inkább nadrágot viselnek, a férfiak pedig rózsaszínű ruhákat.

Megjelenik az uniszex kozmetikumok fogalma – ajakbalzsamok, ránctalanító krémek és egyéb termékek lesznek elérhetők mind férfiak, mind a nők számára.

- Hirdetés -
03 9 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

2, A gyermekvállalás olyan luxus lesz, amit nem mindenki engedhet meg magának.

Manapság a gyerekek egyre több és több pénzt emésztenek fel és ezeket a kiadásokat sokan nem engedhetik meg maguknak. Csak azok a párok mernek gyereket vállalni, akik fizikailag egészségesek, stabil kapcsolatban állnak egymással, saját házzal/lakással rendelkeznek és van megtakarított pénzük. Sarah Harper professzor azonban úgy gondolja, hogy a születési arány csökkenése nem rossz jel. A technológiai fejlődésnek és a mesterséges intelligenciának köszönhetően nincs szükség olcsó munkaerőre, így nem kell aggódniuk, hogy a gyerekek mit fognak kezdeni az életükkel és miből fognak megélni.

04 6 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

3, A felsőoktatás csak a zsenik és a karrieristák számára lesz elérhető.

Az oktatási rendszer is megváltozik. Az iskolás gyerekek csak kemény munka árán kerülnek be az egyetemre. Más gyerekek kénytelenek lesznek egy-két évet halasztani és munkába állni, hogy a költségeket ők maguk tudják finanszírozni. Ez alatt az idő alatt megértik hogyan és miként lehet karriert építeni. Miután eldöntötték mihez akarnak kezdeni abba a felsőoktatási intézménybe jelentkeznek, ahol azt a tudást el tudják sajátítani.

05 6 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

4, Az emberek használni, nem pedig birtokolni akarnak majd dolgokat.

A magántulajdon fogalma szép lassan eltűnik a köztudatból és a dolgok ideiglenes használatát fogjuk előtérbe helyezni. Az autóbérlési szolgáltatások népszerűsége vezetett el minket ahhoz, hogy az emberek kevesebb autót vásároljanak.

Ennek tükrében a későbbiek folyamán nemcsak autót, hanem mást is ki lehet majd bérelni, például ruhákat, cipőket, ékszereket, gyerekjátékokat, irodákat. Az sem kizárt, hogy később otthonokat fogunk csereberélni.

06 6 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

5, Speciális tárgyakkal az orvosok figyelemmel kísérik az egészséget.

Egyre több találmány jelenik majd meg az egészség diagnosztizálása érdekében, hogy az orvosok mindig hozzáférhessen az egészségeddel kapcsolatos adatokhoz, így időben tudják kezdeni a betegségeket:

A fogkefék figyelemmel kísérik a fogmosási technikákat, és rögzítik a száj valamint a fogak állapotát. Az adatokat egy speciális alkalmazásban fogja rögzíteni, amihez az orvos bármikor hozzáférhet.

A tetoválások színe megváltozik a vércukorszint változása alapján.

A tükrök elemzik a bőr állapotát és kiválasztják a megfelelő kezelést.

A fitnesz-applikációk figyelemmel kísérik a szívműködést és a vérnyomást. Szükség esetén mentőt hívnak.

Kidolgozásra kerülnek azok a WC-k, melyek elemezik a bélsarat, és az adatokat továbbítják az orvosoknak.

07 6 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

6, Nem lesz műfogsor sem lyukas fog.

Olyan technológia lép életbe, mely lehetővé teszik egy mesterséges zománc növekedését. Sőt, ultrahangos fogkefék terjednek majd el, melyek másodpercek alatt megtisztítják az egész szádat. Olyan jellegű gyógyszerek kerülnek boltokba, melyek helyreállítják a fogakat, sőt a testen belül lévő összes csontot is.

08 6 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

7, A legtöbb dolog hulladékból fog készülni.

A divat sokkal-sokkal környezetbarátabb lesz, mint most. Bizonyos márkák árengedményt adnak a vásárlóiknak, ha visszahozzák az ott vásárolt régi ruháikat. Nagyon sok híresség már most próbálja támogatni ezt a megmozdulást. Például Meghan Markle egy olyan cég rajongója, mely újrahasznosított cipőket gyárt műanyag palackokból.

09 6 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

8, A zöldségek az épületek tetejéről, míg a húsok laboratóriumokból fog származni.

Teret hódít a vertikális gazdálkodás, mely a városi környezet szerves részévé fogja kinőni magát. Minden emeletes panelháznak saját kertje lesz, ahol gyümölcsök és zöldségek teremnek. Ezek egész évben biztosítják a friss és bio termékeket a lakóknak. Viszont negatívum, hogy a húsokat laborokban fogják előállítani. A húsok valódi állatok sejtjeiből fog készülni.

Az étkezési szokások is meg fognak változni. A feldolgozott ételek szinte teljesen el fognak tűnni és csökken a húsfogyasztás mértéke is. Sok országban húsmentes ételek lesznek, és az is előfordulhat, hogy Ázsiához hasonlóan bogarakból fogunk ételt készíteni, melyek egyébként tisztább és könnyebben emészthető fehérjeforrások lesznek.

10 8 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

9, Mindenki kap fizetést, de csak a legokosabbak dolgozhatnak tovább.

Szociológusok szerint mindenki kap majd egy alapjövedelmet, mert a sofőröket, adminisztrátorokat, utazási irodákat, sőt még a könyvelőket is számítógépek fogják helyettesíteni. Nagyobb profitra tesznek szert a cégek, ugyanis csökkennek a személyi költségek a munka hatékonysága viszont nő. Ez elősegíti a garantált jövedelem elosztását, mely lehetővé teszi mindenki számára a kényelmes életet.

Azok, akik életminőségüket szeretnék javítani, olyan szakirányt kell választaniuk, mely csak emberi erőforrással tud működni.

11 9 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

10, A hagyományos szeretetnek nincs helye.

Az internet napról napra változtatja ezt, hiszen ma már mindenki a közösségi oldalakon keresztül létesít kapcsolatot. Régebben, házasság eléréséhez személyes jellegű találkozókra volt szükség, hogy megismerjük a partnert. Ma már viszont egyre többen élnek együtt és nem kifejezetten ragaszkodnak a házassághoz, vagy a családalapításhoz. Egyesek szerint szép lassan araszolunk a poligámia felé, vagyis hamarosan mindenkinek egynél több partnere lesz.

12 5 10 dolog, mely 10 éven belül nagy valószínűséggel be fog következni

Te mit gondolsz a jövőről?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!