10 érdekesség, amit nem tudtál Ukrajnáról

- Hirdetés -

Ukrajna az egyik legnagyobb ország Európában. Oroszország után a második legnagyobb állama. 7 országgal határos. Ezek Oroszország, Fehéroroszország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia és Moldova. Több mint 44 millió ember él 603 700 négyzetkilométeren. Gyönyörű tájak, nemzeti parkok, változatos élővilág, érdekes kultúra és megannyi különleges dolog található itt, ami széppé teszi ezt az országot. Ezen kívül még egy csomó érdekesség van, amiről nem biztos, hogy tudtál. Tudtad, hogy viszonyulnak az ajándékokhoz? Miért nem utasíthatod el a felkínált ételt? Hogy kell koccintani? Ezekre és megannyi kérdésre választ kaphatsz a következő sorokban.

Fővárosa Kijev. Bevándorlókkal együtt körülbelül 3 millióan lakják.

Nagylelkűség

- Hirdetés -

Az ukránok messze földön híresek a nagylelkűségükről és vendégszeretetükről. Minden közös összejövetel esetén bőséges ételre és italra kell számítani. A vendégeket mindig meg kell kínálni étellel. Ez hagyomány. Továbbá sértés, ha valaki jelenlétében eszünk, de nem kínáljuk meg étellel.

Üdvözlés

Mindig szeretettel és tisztelettel bánnak a vendégekkel. Az üdvözlésük általában egy határozott kézfogás, mint nálunk magyaroknál. A franciákhoz hasonlóan szeretnek puszilkodni. A nőknél bevett szokás a három arcpuszi, melyet a bal arccal kezdenek. A férfiaknál értelem szerűen ez nem jellemző. A közeli ismerősöknél ölelgetés és vállveregetés a megszokott.

- Hirdetés -

Ajándékozás

Ukrajnában az ajándékokat a barátság szimbólumának tartják. Egy ajándéknak nem kell drágának lennie. Sőt! Náluk a drága ajándék zavarbajtő lehet. Sokkal többre értékelik a gesztust, mint a kapott tárgy értékét.

Sárga szín, páros számok

- Hirdetés -

Ha virágot adunk valakinek, akkor mindenképpen kerüljük a sárga színt. Náluk az ilyen színű virágokat a „nem kellemes alkalmakra” szánják, és vélhetőleg nem fogadnák szívesen. Ha ajándékozunk, akkor maradjunk a páratlan számoknál. Valamiért nem szeretik a páros számokat. Fura…

Kezek az asztalon

Ha vendégségbe hívnak minket, akkor fontos, hogy sose kezdjünk bele az étkezésbe még a házigazda előtt. Várjuk meg, míg ő nekilát és mi csak azután. A kezünket mindig tartsuk látható helyen. Ne könyököljünk és a csuklónk legyen az asztal szélén.

Enni márpedig kell!

Ha vendégségbe megyünk valakihez, akkor számítsunk arra, hogy étellel fog kínálni minket. Ezt nem szabad visszautasítani, akár mi is legyen az. Ők ezt sértésnek fogják venni. Gondoljunk arra, hogy kipróbálhatunk több, nevezetes ukrán fogást. Ilyenek például a pryagly, pampushki vagy a kokurki.

Óvatosan koccintsunk!

Általában a tósztokhoz, vagy köszöntésekhez elengedhetetlen egy kis Vodka. Azt nem várják el, hogy egy köszöntés után az egész pohárral lehúzzuk, megelégszenek azzal is ha az ajkunkhoz érintjük a poharat. Viszont, ha koccintunk valakivel, akkor bizony meg kell inni mindent, amit kiöntöttek nekünk.

Inni, inni és inni

Ha inni kell, akkor inni kell! Számukra gyanús az, aki nem iszik velük. Ráadásul nem szokás megállni egy kupicánál. Bizony rendesen kell csinálni. Egészségügyi okokra hivatkozva persze megtagadhatjuk. Esetleg, ha vezetnünk kell még a későbbiekben. De ha közös „bandázás” van, akkor számítsunk rá, hogy itatni fognak.

Kétharmad

A poharakat mindig csak a kétharmadáig illik tölteni. Nem töltjük tele, továbbá magunknak nem mi töltünk, hanem bízzuk ezt valaki másra. Arra is figyeljünk, hogy ne bontsunk újabb üveget, amíg az eddig el nem fogyott.

Szemkontaktus

Ha új emberekkel találkozunk, akkor illik mindenkinek egytől-egyig megismételni a nevünket, akivel kezet fogunk. Nagyon fontos náluk a beszéd közbeni szemkontaktus fenntartása.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!