10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

- Hirdetés -

Korábban voltak olyan illemszabályok is, amelyeket minden hölgynek nagyon szigorúan be kellett tartani. A modern társadalomban azonban ezek a vonalak kissé elmosódnak, és a viselkedés szabályai némiképpen megváltoztak. Ennek ellenére vannak olyan illemszabályok, amelyek ismerete minden minden hölgynek javasolt.

Mi is biztosak vagyunk abban, hogy a jó modor szabályainak betartása nem csak a királynőknek és a hercegnőknek a feladata hanem mi is beépíthetjük a hétköznapjainkba. Ezek a trükkök, amelyek egy előkelőbb megjelenéshez, a helyes viselkedéshez és a levelezéshez adnak tanácsokat minden lány számára hasznosak lehetnek.

  1. Ne add át a táskád a partnerednek
733bda59cf90b010835364d296 1 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Egy igazi hölgy nem kéri meg a párját, hogy az hordja helyette a kézitáskáját, sőt mindent megtesz annak érdekében, hogy a férfi ne is érjen ehhez a kiegészítőhöz. A táska azon személyes tárgyak kategóriájába tartozik, amelyeket az illemtan szerint senkinek nem szabad átadni.

- Hirdetés -

2. Ne ülj görnyedten a szék háttámlájának dőlve.

335F047A00000578 0 image a 64 1461170515270 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Egy igazi hölgy ha az asztalnál ül, minden a szék közepén foglal helyet.Fontos, hogy üljünk arra, hogy a szék és a háttámla között minden legyen egy kevés hely . Ezt nevezik az úgynevezett hercegnő póznak. Egyenes háttal kell ülni és figyelni arra, hogy a felső a test és az asztal széle közötti is legyen egy kis szabad hely, melynek nagysága meg kell egyeznie a csukló és az ujjbegyei távolságával. Egy hölgy mindig felismerhető a helyes testtartásáról.

3. Ne félj a munkától.

- Hirdetés -
11cac6e105dc983a5154aa06a66e8b46 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Ha szükséges ne ódzkodj bepiszkolni a kezed. Egy igazi hölgy soha nem kerüli el a fizikai munkát. Korábban, a háborús időkben az uralkodócsaládok hölgy tagjai is vállaltak munkát, szükség esetén ápolóként dolgoztak a kórházakban.

4. Kövesd a sminkelés szabályait.

pjimage 2020 09 10T114336.033 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

A követendő szabályok kitérnek a sminkviselés mikéntjére is. Egy hölgy minden esetben ügyel arra, hogy egyszerre mindig csak egy részét hangsúlyozza az arcának. Egy erősebb szemfestés mellé egy visszafogott ajakszín dukál. A vörös rúzs és sötét füstős szemek kombinációját sosem láthatjuk egy valódi hölgyön. Lehetőleg minden esetben az alkalomhoz illően a természetességre kell törekedni a sminkviselés területén.

- Hirdetés -

5. Szakíts időt magadra.

4c792f515da0c167ed91a3850f33f76b 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Ha hívatlan vendégeid érkeznek ne kezd őrült kapkodásba és érezd kényszerét, hogy a legnagyobb pompában fogadd őket. Ha úgy adódik akár köntösben is fogadhatod őket. A brit hölgyek ilyen esetékre azt tanácsolják, hogy lépj bele egy cipőbe tegyél fel egy kalapot és végy magadhoz egy esernyőt. Ha az érkező vendég számodra kedves mondhatod azt, hogy : “Micsoda szerencse! Éppen most értem haza!” Ha pedig úgy érzed számodra nem aktuális a látogatás, csak köszönj el tőlük azzal, hogy épp indulófélben törtek rád.

6. Ne hagyd a mobilod az asztalon.

20023817 01ab2115890dc273e7d95ace613a841f wm 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Nyilvános helyeken, például kávézókban vagy éttermek egy modern hölgynek sem szabad az asztalra kitennie a mobiltelefonját. Ezzel egyrészt elkerüli annak lehetőségét, hogy a társalgást megzavarják az érkező értesítések és hívások illetve a kíváncsiskodó szemektől is megkíméli magát.

7. Légy tisztában az üzenetváltás szabályaival.

919e915a98bce3046c9640ae2b 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Talán bagatellnek tűnik, de a modern idők azonnal üzenetküldő lehetőségeinek is megvannak a szabályai. Egy hölgy semmilyen esetben nem válaszolhat azonnal a kapott üzenetre. Ennek két oka is van , az egyik , hogy a kései válasszal finoman jelezze partnere számára, hogy adott esetben elfoglalt lehet , a személyes ügyeinek intézése nem teszik lehetővé az azonnali válasz adást, a másik pedig, hogy tudassa a másik fél számára, hogy egy sürgős vagy fontos kérdés megvitatására alkalmasabb egy telefonhívás vagy egy személyes találkozó. Amennyiben mégis üzenetváltásra kerül sor, figyeljünk arra, hogy 20 percél tovább szándékosan nem illet váratni senkit, illetve egy feltett kérdésre adjunk egyenes választ.

8. A kezeinket ne pihentessük a csípőnkön.

pjimage 2020 09 10T112009.985 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

A derékra vagy csípőre tett kezek erős öntudatos és karakán személyiségre utalnak, így egy hölgy számára ez kerülendő. Ha nem tudjuk, hirtelen mit kezdjünk a kezeinkkel, a legjobb döntés lazán összefonva a testünk előtt tartani. Ez a póz van leginkább összhangban az etikett szabályaival , visszafogottságot sugároz és méltóságteljes megjelenést biztosít.

9. Az elismerő és kérlelő szavakat mértékkel kell használni.

97dd5a58629525ac4d2eaa3e85 1 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Egy igazi hölgy mértékkel fejezi ki a háláját és az elismerését és kerüli a túlzott kérlelést.

10. Egy hölgy nem fordul meg ha valaki nem a nevén szólítja.

7d8a981ee830abda857db8f90f38f182 10 illemszabály, amit a legtöbb nő nap mint nap megszeg

Egy intelligens és jól nevelt hölgy senkinek nem fordul meg az utcán, aki nem szólítja őt a nevén. Az etikett szerint az „elnézést” vagy „bocsásson meg” kezdetű párbeszéd kezdeményezések még elfogadhatóak, de minden ettől eltérő , megszólítás tiszteletlenségnek minősül.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!