10 ruhadarab, amit az orvosok szerint nem ajánlott viselni repülőgépen

- Hirdetés -

Rekordot lehetett volna felállítani azon utasok számából, akik a légi közlekedést választották ebben az évben. Január óta több, mint 4,6 milliárd ember, már kihasználta a repülőgéppel való utazás előnyeit. Bizonyos emberek már olyan ügyesen és gördülékenyen közlekednek és veszik igénybe ezt a szolgáltatást, mintha világ életükben ezen utaztak volna. Minél többet utazik valaki annál több titokra jön rá például azzal kapcsolatban, hogy hova érdemes helyet foglalni, milyen ruhában illik menni, mit kell mondani a légiutas kísérőnek, hogy kedves legyen… és a többi. Visszatérve a ruházkodásra vannak olyan ruhadarabok, melyekbe nem célszerű utazni, ha jót akarsz magadnak. Mai cikkünkben ezeket mutatjuk be nektek.

1, Szűk ruhák viselése.

A repülőn való utazás, amúgy is egy stresszes dolog a test számára, hát még ha szűk ruhában utazik az ember. Ez leginkább az érrendszert viseli meg legjobban, ami annak köszönhető, hogy alacsonyabb a nyomás, illetve hosszú ideig kell ülni egy szűk székben. Az orvosok ezt a problémát egy speciális névvel illeték: turistaosztály szindróma.

- Hirdetés -

Lady Gaga egyszer kénytelen volt átöltözni a légiutas kísérők kérésére, mivel az ő extravagáns és szűk ruhája egészségügyi problémák kialakulásához vezetett volna. Az orvosok azt tanácsolják mind a hírességeknek, mind a hétköznapi utazóknak, hogy viseljenek inkább lengébb ruhákat.

A személyzet viszont ennek azért nem örül, mert a nagy pulcsikban, bő nadrágokban bármit el lehet rejteni, ezért őket a biztonsági személyzet sokkal alaposabban átvilágítja.

2, Farmer viselése.

- Hirdetés -

A szakértők azt tanácsolják, hogy szűk farmerban, övvel a derekán se utazzunk a repülőn, ami megint a nyomáskülönbség miatt van. Szóval érdemesebb pamut és lengébb fazonú nadrágot viselni.

3, Szokásos méretű melltartó viselése.

A másik dolog, amit a tapasztalt turisták észlelnek a puffadás. A szorosan illeszkedő melltartók elronthatják a repülés örömét. Ezek nyomást gyakorolnak a hátra és a vállakra, ami egyáltalán nem kellemes. A fém csattal rendelkező darabok sem számítanak a legjobb választásnak, mert a fémdetektor bejelezhet. A legjobb alternatíva a sportmelltartó.

- Hirdetés -

4, Overál viselése.

Az overál csak addig a pillanatig jó választás, míg meg nem kell látogatnod a mosdót. Az amúgy sem steril nyilvános WC-kben nem jó ötlet, ha a ruha egy pillanatra is hozzáér a földhöz, szóval ez nem épp a legjobb ruházat. A kényelmetlen cipzárakkal és rögzítőelemekkel rendelkező ruhák sem tartoznak a legjobb választás közé.

5, Alacsony derekú nadrágban való utazás.

Naponta utasok százai ülnek le azokban az ülésekben. A biztonsági öveken összesen 90 fajta baktérium található, ami nem biztos, hogy jó, ha érintkezik a bőrfelülettel, mivel bélrendszeri megbetegedéseket idézhet elő.

A sok baktérium miatt célszerű olyan ruhában és nadrágban utazni, ami teljesen lefedi a bőrt. Felejtsd el a rövid ujjú felsőket, és a rövidnadrágokat valamint a miniszoknyákat, mivel a hát alsó és a lábak is ki vannak így téve a baciknak.

6, Új cipők viselése.

A légnyomás különbség miatt a lábak megdagadhatnak ezért érdemes olyan cipőt viselni, amit már hónapok vagy évek óta hordasz. Emellett fontos, hogy a repülőn mindig zárt cipőben legyél, mert így kevesebb a sérülések kialakulásának és a baktériumok elszaporodásának a kockázata.

7, Magas sarkú cipő viselése.

Még akkor is, ha magassarkúban születtél, akkor sem biztonságos ilyen cipőkben repülőn utazni. Evakuálás esetén ezekben a cipőkben nem fogsz tudni könnyedén mozogni. A cipő levétele szintén nem biztonságos, mert a padlón üvegszilánkok is lehetnek. Arról ne is beszéljünk, hogy a sarkak könnyedén megsérthetik a létrát, ami csökkenti a használhatóságát.

8, Ruhák fém csattal és szegeccsel.

Gyakorlatilag az összes repülőtéren van fémdetektor, ezért ha nem akarsz bajlódni az ellenőrzések során érdemes olyan ruhában menned, amin nincs fém vagy szegecs. Még a piercingek is neccesek, mert van, amikor még arra is bejelez.

9, Stoplistás ruhák viselése.

Sok reptérnek vannak olyan speciális listái, amin fel vannak tüntetve azok a ruhák, amikben nem engednek felszállni a gépre. Például van olyan reptér, ahol nem engedik, hogy nadrágtartó legyen rajtad. A túlságosan sokat mutató és sértő feliratú ruhákban sem lehet utazni. Mielőtt repülővel utazol érdemes ellenőrizni, hogy az adott reptérnek milyen dresszkódja van. Ezzel el lehet kerülni a kellemetlen helyzeteket.

10, Parfüm viselése.

Igaz, a parfüm nem ruházati cikk, hanem az összkép egy része, ám mégis meg kell jegyeznünk, hogy célszerű mellőzni az ingyen parfümök kipróbálását felszállás előtt. Ezzel a többi utast is megtiszteled azzal, hogy nem fullasztod meg őket a parfümfelhővel.

Te tudtál ezekről?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!