10 szigorú szabály, amit minden királyi családtagnak be kell tartania

- Hirdetés -

Minden kislány álma, hogy kastélyban él, gyönyörű ruhákban jár és majd egyszer eljön érte a hercege, akivel élete végéig boldog lesz. Az, hogy ehhez hatalmas vagyon is tartozik, gyerekkorban abszolút mellékes. A királyi család élete viszont nem egy álom, hanem maga a valóság. Ám, mint mindennek, a hírnévnek és a világ állandó figyelő szemének is meg vannak a maga hátrányai.

A királyi család tagjainak rengeteg szabályt, hagyományt be kell tartania és ez alól nem tudnak kibújni. Speciális étrendek, öltözködés, viselkedés és még sorolhatnánk azokat a dolgokat, amiket előírások szerint kell csinálniuk. És, ha ez még nem lenne elég, akkor olyan érdekes szabályok vannak érvényben, amiket mi magunk, egyszerű hétköznapi emberek el sem tudnánk képzelni, sőt, megérteni is képtelenek vagyunk. Cikkünkben azokat a szokásokat, szabályokat, tiltásokat osztjuk meg veled, amitől a királyi család valóban különleges lesz.

Nem játszhatnak Monopoly-t.

- Hirdetés -

A York herceg, Andrew 2008-ban a Leeds Building Society Albion Street központjába látogatott, de a történetben nem is ez a lényeg. Távozása előtt egy Monopoly-t szerettek volna ajándékozni neki, de a hercegnek vissza kellett utasítani a kedves gesztust, mivel a királyi család körében nem engedélyezett ez a játék. Úgy tartják, hogy az ember „gonosz” lesz tőle és ez a kedvelt társasjáték feloszthatja a családokat.

Tilos a kagylók nyilvános fogyasztása.

Azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy nagyon különös szokás. A korlátozás viszont összefüggésben van azzal, hogy a kagyló az egyik olyan élelmiszer, ami nagyobb valószínűséggel okoz ételmérgezést. A nyilvános részt ugyan ez nem magyarázza meg, hiszen otthon is előfordulhat, hogy a kagyló kellemetlenségeket okoz. Károly hercegről viszont az a hír járja, hogy néha ellenszegül a szabálynak és szívesen falatozik ebből a tengeri különlegességből.

- Hirdetés -

Étkezés közben a királynő tempója a mérvadó.

Ha abban a szerencsében részesülnél, hogy a királyi családdal vacsorázhatnál, akkor bizony neked is be kellene tartanod a királyi illemtant, amiben az étkezés ütemét is lefektették. A királyi család tagjainak és a meghívottaknak is követnie kell a királynő mozdulatait. Mindenki csak akkor kezdhet enni, amikor a királynő is, sőt, ha a őfelsége megette az utolsó falatot, akkor neked is abba kell hagynod az étkezést még akkor is, ha még éhes vagy.

Nem szabad aláírniuk.

- Hirdetés -

Cambridge hercegnője elfogadja a virágokat, szívesen fog kezet, de aláírnia vagy dedikálnia nem szabad. Ennek biztonsági oka van, különösen a digitális világban. Meghan Markle-t azonban ez sem akadályozta meg abban, hogy aláírja egy fiatal lány autogramkönyvét. Ugyanakkor nem Meghan nem a nevét írta alá, hanem rajzolt egy mosolygós arcot és azt írta: „Hi Kaitlin”.

Tilos a színes körömlakk.

A királyi család hölgy tagjainak körmein soha nem láthatsz színes vagy fényes körömlakkot. A szigorú öltözködési szabályokhoz ez is hozzátartozik, ugyanis a természetes, átlátszó lakkot részesítik előnyben. A királynő kedvenc márkája az Essie.

Politika

A királyi család tagjai nem szavazhatnak és nyilvánosan nem beszélhetnek a politikáról sem, nem alkothatnak véleményt. Az Egyesült Királyság parlamentjének hivatalos oldala kijelenti, hogy „bár törvény nem tiltja, alkotmányellenesnek tekintik, ha az uralkodó választásokon szavaz.”

Rövidnadrág a fagyban is.

Bár a királyi család tagjainak élete irigylésre méltó, ám télen biztosan nem lennénk a kis György herceg helyében. Egy 16. századi rendelkezés előírja, hogy a kisfiúknak nemcsak nyáron, hanem télen is kötelező a rövidnadrág függetlenül attól, hogy mennyire hideg van odakint. A felnőtt férfiak pedig csakis hosszú nadrágot viselhetnek.

Minimum hat holló

A legbizarrabb szabály azonban az, hogy a Towerben mindig legyen legalább hat holló, ugyanis ellenkező esetben a királyság összeomlik. A legenda miatt hollókat telepítettel a Towerbe és folyamatosan figyelik, ellenőrzik a madarak létszámát.

Nyaralás külön

Vilmos és Harry herceg nem utazhat messzire együtt. Ezt törvény szabályozza, amit azért alkottak meg, hogyha bármi történik velük, a trón ne maradjon utód nélkül. A törvény a trónörökösök tizenkettedik születésnapján lép életbe, így hamarosan György hercegre is vonatkozni fog.

A némasági átok

Ha az angol királynő úgy dönt, hogy nem szólal meg, akkor bizony a társaság többi tagjának is csendben kell maradnia. Ennek oka, hogy minden társaságban, ahol II. Erzsébet jelen van, csak ő szólalhat meg elsőként. Ez akkor is igaz, ha nem őfelsége a házigazda, hanem csak vendégségbe érkezik valakihez.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!