10 változás a testeden, ami egy betegség előjele lehet, figyelj oda rájuk!

- Hirdetés -

Vannak olyan alattomos betegségek melyek különböző tünetegyüttessel hívják fel a figyelmet arra, hogy valami nem stimmel az egészségi állapottal. Ha ezeket időben észrevesszük és az orvosokkal diagnosztizáljuk, akkor egy súlyosabb betegség kialakulása is elkerülhető. Az orvosok azon a véleményen vannak minél sűrűbben jár valaki szűrővizsgálatokra a probléma hamarabb is kiküszöbölhető. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk néhány egyértelmű jelet, amik arra utalnak, hogy valami nincs rendben az egészségeddel.

1, Berepedezett nyelv.

Ez általában akkor jelentkezik, mikor a nyelv nagyobb, mint az alsó állkapocs. Ezt valamilyen duzzanat idézheti elő, amit bizonyos esetekben doki nélkül is könnyen orvosolható. Viszont, ha a duzzanat mellé olyan tünetek társulnak, mint a fájdalom, görcs, hajhullás, alacsony vérnyomás és véraláfutások megjelenése az pajzsmirigy problémára utalhat.

- Hirdetés -

2, Sötét vonal a körmökön.

A köröm nagyon sokat el tud árulni az egészségi állapotról. Ha észrevettél bármiféle elváltozást, azt jó lenne azonnal megnézetni egy szakemberrel. Például a sötét függőleges vonalak, melanómára is utalhatnak.

3, Elsötétedett bőr.

- Hirdetés -

Ne hagyd figyelmen kívül azokat a sötét barna vagy sárgás foltokat, melyek a hónaljban vagy a nyak körül jelentek meg. Ez ugyanis az inzulinrezisztencia jele is lehet, amit jó lenne mihamarabb megnézetni. Ez a fázis könnyedén átválthat 2-es típusú cukorbetegséggé.

4, Pattanások az alsó állkapcson.

A bőr alatt rengeteg apró mirigy található, amelyek természetes olajokat termelnek azért, hogy bőrünket egészségesen tartsák. Ezek az olajok a pórusokon keresztül mozognak. Amikor ezek a mirigyek valamiért több olajat termelnek, mint amennyit a bőrünk képes kezelni, akkor a pórusok eltömődnek. Ez a felborult hormon háztartásnak köszönhető. Ha túl sok a férfi hormon az stimulálja ezeket a faggyúmirigyeket. Ilyen esetben mindenképpen célszerű bőrgyógyászhoz fordulni.

- Hirdetés -

5, Vékony szemöldök.

Az idő előrehaladtával minden ember tapasztal egy kis hajhullást, ám a szemöldök elvékonyodása pajzsmirigy túlműködésre adhat okot. Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően, akkor valamelyik hormonnal probléma van. Amennyiben a hormontermelés kiegyensúlyozatlan, akkor az befolyásolja a fejlődő új szőr és hajszálakat.

6, Pattanás, ami nem gyógyul.

Időnként mindenkinek előjön egy két pattanása, amit az letömődött pórusok okoznak. Ha azonban olyan pattanásod nő ki, ami még hetekkel később sem tűnik el, az bizony alapsejtes karcinóma jele lehet. Igen, ez elsőre ijesztőnek tűnhet, de ez a fajta bőrrák gyorsan és könnyen kezelhető, főleg akkor ha időben tudják diagnosztizálni.

7, Indokolatlan haj/ szőrnövekedés.

Ha a nőknél ajkak fölött, áll körül vagy köldök alatt hirtelen és indokolatlan szőrszálak jelennek meg, az policisztás petefészek-szindróma tünete is lehet. Amennyiben ilyen tüneteket tapasztalsz, habozás nélkül menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki magad.

8, Ujjfájdalom.

A megvastagodott, érzékeny és fájú ujjak a tüdőrák jelei is lehetnek. A tüdőrák kialakulásánál bizonyos vegyi anyagok szabadulnak fel a szervezetben, melyek bekerülnek a véráramba és fájdalmat idéznek elő. Ha észreveszed, hogy az ujjaid megvastagodnak és fájni kezdenek mielőbb fordulj orvoshoz.

9, Bőr és szemfehérje besárgulása.

A besárgult bőr és szemfehérje májproblémákról árulkodhat. Ez azért történik, mert a szervezetben lévő bilirubin mennyiség felhalmozódik a vérben. Amint észleled a tüneteket azonnal menj orvoshoz, mivel ha korán diagnosztizálják a problémát, akkor megakadályozható a súlyosabb problémák kialakulása.

10, Sötét foltok a szemek alatt.

A sötét karikák általában azért jelennek meg a szemek alatt, nem megfelelő életvitelt vagy étrendet folytatsz. Ilyenkor a szem körüli zsírszövet megváltozik és a bőr elvékonyodik. Bár ezek a sötét foltok általában nem igényelnek orvosi ellátást, mégis fokozottan oda kell figyelni magadra.

Te milyen sűrűn látogatod meg az orvost?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!