11 hangulatjel, melyet eddig teljesen rosszul használtál

- Hirdetés -

A mai modern korban, minden a technológia, közösségi oldalak és a virtuális érzelemkifejezés körül mozog. Szerencsére a telefonok rendelkeznek olyan applikációkkal, melyeket a gyártók különböző emojikkal turbóztak fel, hogy ne kelljen szavakkal kifejezni mit éreznek, hanem nemes egyszerűséggel csak egy hangulatjelet küldenek, amivel tökéletesen ki tudják fejezni, ami a szívüket nyomja. Viszont akadnak olyan emojik, melyeknek a jelentésével nem mindenki van tisztában. Mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy felfedjük valódi jelentésüket nektek, és mostantól fogva rendesen és helyesen tudjátok használni. Lássuk melyek azok, amiket eddig nem megfelelő helyzetekben vettetek igénybe.

1, Mindenki abban a hitben van, hogy ez az emoji az imádkozás szimbóluma, pedig nem igaz. Sokan használják erre a célra, de a valódi jelentése egészen mást takar. Ezt a kéztartást Japánban szokták használni, mely a bocsánatkérést fejezi ki.

2, A legtöbb ember azt hiszi ez egy puszi küldős emoji, pedig igazából teljesen mást szimbolizál. Valójában ez a fütyülésnek a szimbóluma, nagyon hasonlít a fent említett puszi küldős archoz.

- Hirdetés -

3, Igen ez egy masni, viszont nem ajándékkal kapcsolatos jelentése van, hanem a rák elleni küzdelem szimbóluma. Minden évben február 4-én van ennek a mozgalomnak a világnapja, amikor a nők posztjaikba belebiggyesztik ezt a kis „emojit”.

4, Sokan az ökölpacsi jelentését társítják hozzá, pedig nem kellene, mer a jobbra mutató ökölbe szorított kezet a tisztelet, a hatalom és a gratulációs szimbólumaként tartják számon egyes országokban.

5, A legtöbb embert azt hiszi, mikor erre a hangulatjelre ránéz, hogy karórépa, pedig ez egyáltalán nem az, hanem egy úgynevezett yakimo, ami Japánban annyit tesz édesburgonya. Tudjuk, hogy elég furán van megrajzolva, de tényleg ezt jelenti.

- Hirdetés -

6, Ez a fura kialakítású csavaros hangulatjel egy az egyben úgy néz ki, mint egy kamaboko, ami voltaképpen egy pácolt surimi. A japán konyha elengedhetetlen részeként tartják számon a fent említett tenger gyümölcseihez tartozó ételt, ám mégsem azt akarja szimbolizálni, hanem a mindenki által jól ismert @ jelet.

7, Nagyon sok animében és képregényben lehet látni ilyen jelet a karakterek feje fölött vagy homlokán, ami többnyire az idegességet próbálja szimbolizálni. Amennyiben ezt szöveges üzenet formában küldöd el valakinek, azzal igazából azt akarod neki jelezni, hogy átlépett egy határt, és jobban teszi, ha sürgősen visszavesz.

8, Már kiskorunkban megtanultuk, hogy a piros „X” hibát jelölhet, de az angoloknál ez igazából abszolút mást jelent. Ők nagyon gyakran használják puszi küldés gyanánt, mely az ❌⭕️❌⭕️ rövidítéséből maradt fenn.

- Hirdetés -

9, A képen látható piros mérges fej igazából egy japán mitológiai démon, melynek neve Tengu. A „Tengu maszkjaként” ismert álarcnak különleges jelentése van. Ha valaki ezt a jelet küldi neked, akkor fel szeretné hívni a figyelmedet arra, hogy egy arrogáns ember vagy.

10, Ha eddig azt gondoltad ez az emoji a gonoszt szimbolizálja, hát akkor nagyon tévedsz. Ennek a fura maszknak a neve, „Ogre Namahage”, ami mind a rossz szellemeket, mind pedig a gonoszt távol tartja a háztól. Természetesen ez is Japánból származik.

11, Sokan azt hitték az „NG” annak a rövidítése, hogy „no girls” vagyis nincsenek lányok. Voltaképpen ez a „No Good” rövidítése, ami annyit tesz, „Nem jó”. Eme rövidítés szintén Ázsiában ismert és ott elég gyakran használják.

Te tudtál ezeknek a valódi jelentéséről?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!