11 meghökkentő tény, amit nem tudtál Észak-Koreáról

- Hirdetés -

Észak-Korea az egyik legérdekesebb ország és egyben a legzártabb is. Éppen ezért nem sokat tudunk az ott élőkről, de néhány dolgot azért igen:

1. Tanulni akarsz? Fizess!
Észak-Koreában szó szerint mindenért fizetni a diákoknak és a szülőknek egyaránt: az építőanyagokért, a székekért, a padokért, stb. A diákokat ráadásul munkákra is kényszerítik: részt vesznek különböző termékek előállításában, a kormány részére.

- Hirdetés -

2. Észak-Koreának saját Godzillája van
Könnyen lehet, hogy Kim Jong-Il-nek tetszett a Godzilla, mert úgy döntött, hogy létrehoz egy saját változatot, amit Pulgasari-nak nevezett. Nagy sikere volt az egész országban.

3. Az országban nincs Choco Pie (amolyan pilóta keksz-szerű édesség) mert betiltották.

- Hirdetés -

4. Kim Jong-Un saját, csak nőkből álló katonai zenekart hozott létre
Az volt vele a célja, hogy modernebbnek tűnjön az ország. Érdekesség, hogy a 2012-es „Gangnam Style” sláger után nem sokkal alapította.

5. Az ország alkotmánya tele van csupa jó dolgokkal.
Olyan dolgok állnak benne, hogy vallásszabadság, véleménynyilvánítási szabadság, sőt, még demokrácia is. A valóságban ez persze egyáltalán nem így van.

- Hirdetés -

6. 100%-os az olvasni tudók aránya
A CIA jelentései szerint az országban mindenki tud olvasni. Akárcsak Andorrában vagy Grönlandon.

7. Utak közlekedési lámpák nélkül
A forgalmat egyenruhás nők irányítják.

8. TV csatornák
Az országban csak 3 csatorna van. Egyiknél csak esténként van adás, a másik kettőnél pedig csak hétvégente.

9. Egy amerikai biztosan él az országban
Joseph Dresnok a koreai háború után költözött az országba. Még útlevelet is kapott. Elmondása szerint nagyon szereti az országot és ott jobban otthon érzi magát.

10. A farmerviselés illegális
Kim Jong-Un betiltotta, mivel a nyugati világ befolyásának gondolta. A piercieng-ek is hasonló okok miatt tiltottak. Érdekes, hogy a marihuána viszont legális.

11. Kim Jong-il szerette a cognac-ot.
Az átlagos jövedelem az országban 785 dollár. Kimg Jong-il összesen 610.000 dollár értékben fogyasztott cognac-ot 2011-ig.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!