12 módon tesszük tönkre jó hírünket és még csak nem is tudunk róla

- Hirdetés -

Minden ember vágyik a megbecsülésre, mások tiszteletére, amiben egyáltalán nincs semmi különös. A normál emberi kapcsolatokban ez az elfogadott, hiszen általában úgy bánunk másokkal, ahogy mi magunk is szeretnénk, hogy a másik fél bánjon velünk. Ennek ellenére olykor követünk el hibákat. Nagyon fontos számunkra jó hírünk, de sajnos hajlamosak vagyunk azt mi magunk tönkretenni.

Mondunk és teszünk olyan dolgokat, amikkel saját magunk ellen cselekszünk és még csak nem is tudunk róla. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy megmutatjuk azokat a helyzeteket, amelyekben alul értékeljük magunkat, ráadásul teljesen észrevétlenül.

Érzelmi zsarolás

- Hirdetés -

Az érzelmi zsarolás egy olyan dolog, amit nem veszünk észre vagy nem akarunk észre venni. Ennek ellenére mindkét esetben bosszantanak minket a másik szavait, hiszen valamilyen szinten frusztrálnak és érzékenyen érintenek. Hiszen ebben az esetben bábuként rángatnak minket vagy éppen mi rángatunk másokat. Nagyon meg kell gondolnunk, mit, mikor és hogyan mondunk, mert a helytelen szavak és viselkedésre csak rontják jó hírünket.

Képmutatás

Ha nemet akarsz mondani valakinek, akkor tedd egyértelműen, de óvatosan. Ne ködösíts! Például, ha valaki megkérdezi, hogy elmennél-e vele randizni, de nem akarsz, akkor ne azt mond, hogy nem érsz rá, hanem mond meg az igazat. Mondjuk, ha nem ő az eseted vagy inkább a barátodnak tartod és így tovább. Ha dicséred őt és csak kerülöd a találkát, akkor nem vagy hozzá őszinte és csak illúziókba ringatja magát. Ne jó pofizz olyan emberrel, aki nem szimpatikus számodra. Semmi értelme.

- Hirdetés -

A felelősség elhárítása.

Biztosan te is ismersz olyan embert, aki soha, semmiben nem hibás. Menekülnek minden felelősség elől, hogy a gyanú még véletlenül se merüljön fel irányukban. Ez a viselkedés egyrészt visszataszító, másrészt pedig bizonytalanságról árulkodik. Az ilyen ember nem bízik senkiben és nm tisztelnek senkit.

Folyamatos sértegetés

- Hirdetés -

Az a személy, aki állandó jelleggel sérteget másokat vagy féltékenykedik aláássa tekintélyét. Gyerekként viselkedik és gyerekként kezeli az őt körülvevőket is. Képtelen uralkodik önmagán, érzelmein és rendkívül bizonytalan.

Csak a saját problémáinkról beszélünk, másokét teljesen figyelmen kívül hagyjuk.

Vannak emberek, akik nem szeretnek beszélni a problémáikról, és ez a joguk. De ha beszélni akar a problémáiról, akkor rendben van. És ne féljen attól, hogy elmondja az embereknek, akik megpróbálják rád terhelni a problémáikat, mert belefáradsz, és az emberek megszokják, hogy hallgató vagy.

Nem vesszük komolyan saját érzéseinket.

Sokszor előfordul, hogy nem vesszük komolyan saját érzéseinket és nem nyílunk meg mások előtt. Ezzel pedig nagy hibát követünk el, ugyanis feszültek és nyugtalanok leszünk, ha mindent magunkban tartunk. Azok az emberek, akik nem hajlandók beszélni érzéseikről, kívülről erősnek tűnnek és éppen ezért van az, hogy mások azt gondolják róluk, hogy nem is szükséges figyelembe venni érzéseiket.

Az „általában” szó használata ürügyként.

Az általában szó tulajdonképpen nem más, mint egy ürügy arra, hogy hibáink ne tűnjenek olyan súlyosnak. Ez a kifogás azonban szánalmas és idegesít másokat. Ennek elkerülése érdekében nem kell mást tennünk, mint kifogás nélkül elnézést kérni a hibáinkért.

Nem tartjuk tiszteletben saját kívánságainkat.

Ha valaki bizonytalanság vagy más problémái miatt figyelmen kívül hagyja saját kívánságait és szükségleteit, akkor előbb-utóbb mások is tesznek rá magasról. Senkit nem fog érdekelni, mit akarunk vagy mit szerettünk volna mondjuk születésnapunkra. Mindig tedd azt, amit szeretnél, de arra vigyázz, hogy ne okozz problémát ezzel másoknak.

Állandó negativitás

Időnként mindenkivel előfordul, hogy fáradt és ingerlékeny, de sajnos vannak olyan emberek is, akik folyamatosan ilyen állapotban vannak. Egy ilyen emberrel senki nem akar barátkozni, hiszen a negativitás egyáltalán nem vonzó dolog. Az ilyen személyek általában boldogtalanok voltak gyerekkorukban, ez pedig kihat felnőtt életükre. Alig kommunikálnak, ha pedig mégis, akkor nagyon nehezen.

Általános vádak

Veszekedés közben gyakran elhangzik az a mondat, hogy „Mindig ezt csinálod!”. Vita közben mindenki mond ezt-azt, még olyat is, amit nem gondol komolyan. Ám alaposan át kellene gondolnunk szavainkat, konkrétnak kell lennünk és elmondanunk érzelmeinket. Az általános vádak olyanok, mintha nem is lenne mondanivalónk, pusztán csak vitát akarunk gerjeszteni.

Becsmérlően beszélünk magunkról.

Hogyan felelnél arra a kérdésre: „Hogy érzed magad?” A kérdés egyszerű, a válasz mégis sok mindent elárul. Egy-egy ártalmatlan szó rontja saját önértékelésünket és persze mások szemében sem tüntet fel minket jó színben. Soha ne jellemezd magad úgy, hogy buta, szerencsétlen, telt, túl sovány és a többi. Nincs szükség negatív jelzőkre és arra, hogy önmagadat szidd mások előtt.

Bizonyos mondatok, amiket mindenki un.

Tegyük fel, hogy szakítasz valakivel, a barátod pedig azt mondja, „Arra lenne szükséged, hogy kimozdulj a komfortzónádból”. Ez éppen egy olyan mondat, amit mindenki un és utál hallani. Ez tulajdonképpen egy sablonos mondat, ami akkor hagyja el a szánkat, ha fogalmunk sincs róla, mit kellene mondanunk. Inkább ne mondj semmit csak azért, hogy ne legyen kínos csend.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!