12 napig jártak körbe-körbe a birkák. A felvétel ijesztő. Na és a magyarázat…?!

Megosztás

- Hirdetés -

Rejtélyes videó jelent meg a Twitteren, amelyet az egyik biztonsági kamera rögzített. A birkák egyfolytában körbe-körbe jártak. 12 napon keresztül. Mi volt ennek az oka?

A birkák két hétig köröztek…

kep 2022 11 20 171203565 12 napig jártak körbe-körbe a birkák. A felvétel ijesztő. Na és a magyarázat...?!

Szokatlan dolog történt Belső-Mongóliában. Az egyik helyi farmon a térfigyelő kamera elképesztő dolgot rögzített. A felvétel félelmet kelt az internetezőkben, mert olyan, mintha egy horrorfilmből származna…

A birkák folyamatosan köröztek 12 napon keresztül. A tanya tulajdonosa szerint először csak páran kezdték, majd folyamatosan csatlakoztak hozzá a többiek. A teljes gazdaságban 34 tanya található, amelyek közül csak ebben az egyben volt megfigyelhető a jelenség.

- Hirdetés -

Egy betegség talán?

Mi volt az oka ennek a szokatlan és furcsa viselkedésnek az állatoknál? Egyesek szerint a listeriosis nevű bakteriális fertőzés okozhatta. Ennek az állapotnak egy másik neve is van: „keringési betegség” . Ezt a romlott vagy alacsony értékű siló okozza, amellyel ezek az állatok táplálkoznak. A baktériumok az agy egyik részének gyulladását okozhatják, ami nyugtalanná teheti a beteg állatokat. Ezenkívül tárgyakra támaszkodhatnak, vagy egy irányban sétálhatnak.

A tulajdonos azonban azt állítja, hogy a juhai meglehetősen egészségesek. Fontos, hogy a listeriózis miatt az állatok egy-két napon belül elpusztulnak. A Miao csordában nem volt ilyesmi.

Ijesztő ugye? Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!