2025 május. 21 szerda.
KezdőlapÉrdekességek14 hihetetlen tény, amely megsemmisíti az egészséges ételekről alkotott képed!

14 hihetetlen tény, amely megsemmisíti az egészséges ételekről alkotott képed!

- Hirdetés -

Olyan sok mítosz és tévhit létezik az egészséges ételekről. Tudtad, hogy a kekszek sokkal károsabbak a fogakra, mint a cukorkák? Tudtad, hogy a krónikus köhögés csokoládéval kezelhető, és hogy az embereknek találtak egy közös nevezőt a burgonya és a Wifi jel között? Mi összeállítottunk egy listát, a különböző ételeknek a funkciójáról.

 

- Hirdetés -

 

Reggelire jobb egy szelet pizza mint egy tál gabonapehely.

- Hirdetés -

Tanulmányok azt mutatták, hogy egy szelet pizza kiegyensúlyozottabb reggeli, mint egy tál gabonapehely, mert sokkal több fehérjét és friss összetevőket tartalmaz, sőt kevesebb cukort is tartalmaz, mint a gabonapehely. A legtöbb ilyen reggeli nem tartalmaz elegendő fehérjét és zsírt, cukrot viszont sokkal többet tartalmaz.

- Hirdetés -

A fűszeres ételek meghosszabbítják az életünket.

Egy tanulmány szerint, ha naponta legalább egyszer eszel fűszeres ételt, 14% -kal csökkentheti az elhalálozás kockázatát. Egyes vizsgálatokból származó bizonyítékok azt mutatják, hogy a fűszeres ételek bioaktív összetevői, például a kapszaicin csökkentheti a” rossz „koleszterint és triglicerideket és javíthatja a gyulladást” – mondja Dr. Lu Qi tanulmányozó.

 

 

A paradicsom kevésbé ízletes ha hűtőben tárolod.

A hideg hőmérséklet csökkenti az ízért felelős gének funkcionalitását. Ezért a paradicsomot a hűtőszekrényen kívüli sötét szobában kellene tárolni.

A citrom több cukrot tartalmaz, mint a eper.

Az eper 40% cukrot tartalmaz, míg a citrom 30% -kal többet. Nehéz észrevenni, mert sok a citromsav. A citromban lévő cukor elhízást okozhat, ha gyakran eszed.

A tej eltarthatóságának semmi köze a tartósítószerekhez.

Sokan azt hiszik mert van a tejben tartósítószer emiatt áll el hosszabb ideig.  Ez nem igaz. Ez egy speciális hőmérsékleti technológia miatt van. A tejet hirtelen felmelegítik, majd lehűtik, a rossz baktériumok meghalnak , de a vitaminok megmaradnak.

 

 

A mikrós zöldségek megőrzik az ásványi anyagokat.

A mikró a legjobb megoldás, ha a zöldséget meg akarod „főzni”. Egyszerűen csak le kell fedni, hogy gőzt tudjon termelni, ez segít megőrizni az össze létező tápanyagot benne.

 

 

A tenyésztett lazac fehér.

A vad lazacnak természetes rózsaszínű színe van, mert rengeteg rákot fogyaszt. Amikor egy lazacot a gazdaságban tenyésztenek, teljesen mást eszik és ezért fehér vagy csak kicsit rózsaszínű a húsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

A csokoládé illata csökkenti a stresszt és nyugtatja a lelket.

De ez csak a valódi csokoládéra igaz. Tanulmányokból kiderült, hogy a csokoládé illatának nyugtató hatása van az idegrendszerre és enyhíti a feszültséget.

A csokoládé hatékony krónikus köhögés ellen.

Brit kutatások szerint, a kakaóból származó vegyület nagyszerű gyógymód lehet krónikus köhögés esetén és ezeknek semmilyen mellékhatását nem tapasztalták a betegek, nem úgy, mint egyes gyógyszerek és köptetők után.

A tudósok gyémántokat hozhatnak ki a mogyoróvajból.

Dan Frost és a Bayerisches Geoinstitut németországi tudósainak csapata kiderítette, hogy a mogyoróvaj elég szént tartalmaz, hogy megpróbálja kivenni a gyémántokat . Ehhez meg kell szüntetni az összes oxigént a termékben, majd nagy nyomás alá helyezni. Mivel az összes termék (és bármely biológiai anyag) szén-tartalommal rendelkezik, a jövőben ez a tanulmány arra is felhasználható, hogy a gyémántokat különböző dolgok felhasználásával használják fel. Természetesen a természetes gyémántok még mindig értékesebbek lesznek.

 

A crackerek sokkal károsabbak a fogakra, mint a cukorka.

Ami tönkre tudja tenni a fogakat, az nem más, mint a sav és amikor kekszet eszünk a darabkák ráragadnak a fogainkra, ami nagyszerű környezetet teremt a savtermelő baktériumok számára.

A tengeri só teljesen ugyanaz, mint a hagyományos só.

A tengeri só ugyanannyi mennyiségű nátriumot tartalmaz, mit a hagyományos só.
A különbség kettejük között, hogy a tengeri sót a tengeri vagy óceáni víz elpárologtatásával állítják elő, a hagyományos sót földalatti sóleválasztásból nyerik.

A burgonya elnyeli a Wi-Fi jelet.

Kutatások szerint, mivel a burgonya sok vizet tartalmaz, elnyeli a Wi-Fi jeleket.

A világ összes banánja egy klón.

Több, mint 1000 különböző banán létezik, de mindegyik egy fajtának a genetikai másolata. Azért „klónozzák”, mert nincs termesztési vetőmag. Az ilyen genetikai homogenitás nagyon veszélyes, mert ha egyes parazita betegség megtámadja a banánt, akkor mindegyikre hatással lesz.

 

 

Népszerű bejegyzések