14 rossz szokás, amitől rendezetlenné válik az otthonod

- Hirdetés -

Mindnyájunknak van egy ismerőse, akinek a lakása olyan, mintha bomba robbant volna. Rendetlen és igénytelen. Nehéz elfogadni azt, hogy valakinek nincs ideje arra, hogy az életterét egy hangyányival igényesebbé tegye. Azon túl, hogy a szennyest a szennyesládába dobjuk, elmosogatunk, elrakjuk a ruháinkat a szekrénybe még számtalan apróság van, amitől a lakásunk rendezettebbnek tűnhet. Nem kell nagy dolgokra gondolni.

Mutatunk pár trükköt.

A kabátokat ne a bejárati ajtónál tároljuk.

- Hirdetés -

Amikor valaki bejön hozzánk az első dolog, amit tesz, hogy leveszi a kabátot magáról. Ha azt látja, hogy a fogason lóg a fürdőruhától elkezdve a télikabátig minden, akkor nem fogunk jó benyomást tenni a szemében. Próbáljuk ezt kicsit szortírozni. Igyekezzünk az évszaknak megfelelő ruhákat tárolni rajta. Nyáron a télikabátot levihetjük a garázsba, vagy eltenni a belső szekrénybe. Csak az legyen ott, amire tényleg szükségünk van.

Kanapé

Akinek kisebb lakása van, az vélhetőleg a helytakarékosság végett egy kisebb, kihúzható kanapán alszik. Érthető okokból az embernek nincs kedve reggel összecsukni, ha este úgyis újra elő kell venni. Sokkal több hely lesz a lakásban, ha nem hagyjuk kinyitva. Gondoljunk a váratlan vendégekre is.

- Hirdetés -

A konyhapult

A konyhai készülékek száma végtelen. Mindenre van valami, ami megkönnyíti a dolgunkat. A gond akkor van, ha ezeket már nem tudjuk hova tenni. A konyhapult nem azért van, hogy ezeket tároljuk rajta. Próbáljunk olyan eszközöket keresni, amik több mindenre is használhatóak, így takarékoskodhatunk a hellyel.

Elöl hagyott sportcuccok

- Hirdetés -

Sokat edzel otthon. Ez tök jó! Attól, hogy mindennap használod, még el is pakolhatod. Majd holnap edzés előtt újra előveszed. Egyetlen vendég sem lesz kíváncsi az összeizzadt cuccaidra.

Edény, edény hátán

Nem kell száz edény a főzéshez. Már csak azért sem, mert nem fogjuk tudni hova pakolni. Ilyenkor aztán jönnek az egymásba pakolt edények tornyai. Figyeljünk arra, hogy annyi legyen ezekből otthon, amennyinek helyet is tudunk biztosítani. Inkább mosogassunk egyet főzés közben.

„Csetreszek”

A polcunk tele van apró kis szobrocskákkal, emlékekkel és mindenféle kacattal. Persze mindhez apró emlék fűződik, amire jó visszagondolni. Bezzeg, amikor takarítani kell. Na azt senki sem szereti. Egyesével leszedni és leporolni őket. Kizárt, hogy a világ minden tájáról összekapkodott apróságok pont passzolnak egymáshoz, ami a dizájnt illeti. Inkább rendetlenséget tükröz. Tegyünk inkább egy zárt szekrénybe.

Szószok, fűszerek stb.

Próbáljuk úgy összeállítani a konyhánkat, hogy ezeknek legyen helye egy elzárható szekrényben. Ne hagyjuk őket a pulton vagy az asztalon. Igénytelenséget és rendetlenséget tükröz. Amire nincs szükségünk, az legyen elrakva a helyére. Kizárt, hogy valakinek a „szuper-chilis-ketchup 2000” a nap minden percében kellhet.

Elöl hagyott cipők

Ugyanaz igaz a cipőkre is, mint a felakasztott ruhákra. Amire nincs szükségünk, az ne legyen elöl. Egyébként is, ha megoldható, akkor legyen egy szekrény, amiben a cipőket tároljuk. Illetve nyáron nem lesz szükségünk hótaposóra. Azt vigyük le a garázsba, vagy a tárolóba.

Takarító-nap

Jelöljünk ki egy napot a héten, amikor takarítani fogunk. Ha minden héten legalább egy napot kijelölünk, amikor takarítunk, akkor vélhetőleg nem lesz olyan sok dolgunk. Minél több nap vesszük rá magunkat, annál kevesebb a munka. Heti 2 nap felporszívózni, felmosni elég lehet. Minél tovább halogatjuk, annál több lesz a meló is.

Táskák mindenhol

Tök jó dolog, ha minden alkalomra van egy táskád, az viszont már nem, ha ezektől a vendégeid nem tudnak leülni. Legyen minden ruhának és kiegészítőnek egy elzárható helye a lakásban. A székeken hagyott táskák borzasztó rendetlenségről árulkodnak.

Akasztós szekrény

Egy nyitott polc vizuálisan térnövelő lehet, azonban nagyobb figyelmet kell fordítani rá. Egy zárt szekrényben nem látják ha rendetlenség van, de egy nyitottnál viszont igen. Ha szeretjük csak beszórni a ruhákat a szekrénybe, akkor válasszunk inkább olyat, aminek van ajtaja és ezt elrejthetjük.

Mosogatás

Mosogatás után száradni hagyjuk az edényeket. De meddig? Vannak, akik vissza sem pakolják a helyükre, mert úgyis újra használni fogják. Ezáltal a kedvenc tányérunk, bögrénk mindig szem előtt lesz. Ez nem jó. Pakoljuk a szekrénybe azt, amit nem használunk.

Régi papucsok

Elképesztő szinten képes kötődni az ember egy papucshoz. Még akkor sem hajlandó megválni tőle, amikor az már lyukas és kopott. Ne tartogassuk feleslegesen. Pláne ha már újat is vettünk. Ha azt látjuk, hogy kezd leamortizálódni, akkor cseréljük le a régit pedig dobjuk ki. Rendkívül csúnya látvány egy szakadt, kopott papucs.

Mosdó

Az etikett szerint egy vendégnek először a mosdót kell megmutatnunk, ha körbevezetjük a házban. Ez az a helység, aminek mindig patyolat tisztának kell lennie. Egy koszos wc-től mindenki fejvesztve fog menekülni. Ezt hetente több alkalommal is fertőtleníteni kell.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!