15 divattervező, akinek a nevét mindenki ismeri mégis ritkán látni őket képeken

- Hirdetés -

Világhírű márkák, némelyik luxustermék. A nevüket mindenki ismeri, legalábbis úgy gondolom, hogy mindenki hallott már a Benetton márkáról, vagy Michael Kors-ról. Vagyont érő termékek, melyekért sokan bizony kifizetik a borsos árat. De vajon ki van mindezek mögött? Hogy nézhet ki egy dollármilliókat érő divatcég feje? Kinek köszönhetjük ezeket a termékeket? Miért van az, hogy a nevüket mindenki ismeri, mégsem látott ez emberek többsége egy árva fotót sem róluk?!

Mutatunk nektek pár fotót világhírű divathírességekről. Talán nem okoznak csalódást… 🙂

Marc Jacobs

- Hirdetés -

24 éves korában már a legjobb fiatal tervező címét kapta és elnyerte az Amerikai Divattervező Tanács egy díját. Pedig csak egy éve volt a szakmába. 23 éves korában szponzorok segítségével csinálta első kollekcióját. Most 55 éves.

Christian Louboutin

Női cipőket tervezett olyan márkáknak, mint a Chanel, Yves Saint-Laurent és Maud Frizon. Saját cégét 27 éves korában alapította. Hollywoodi hírességeknek és a királyi családnak is ő tervez cipőket. 56 éves.

- Hirdetés -

Michael Kors, 59 éves

Minden nő vágya egy szép Michael Kors táska.. Nemde? Az úr már fiatalon is ruhákat tervezett otthon a pincében. Az iskolát otthagyva egy ruhaboltban kezdett dolgozni. Négy évre rá már saját kollekciót csinált. Az út a csillagos ég….

Tommy Hilfiger, 67 éves

- Hirdetés -

Rendkívül széles körben ismert ruhamárka. Rendkívül jó minőségű divatos „cuccok” a Tommy Hilfiger ruhák. 20 éves korában nyitotta első üzletét, ami csődbe is ment. New Yorkba költözött, ahol végül 28 éves korában alapította meg a Tommy Hill céget. Később szponzorok hatására lett Tommy Hilfiger.

Christian Lacroix, 67 éves

22 éves Párizsba költözött azzal a céllal, hogy múzeumban dolgozhat. Itt tanult a művészettörténeti karon, de végül a divat világában kötött ki. 24 évesen alapította saját divatcégét.

Miuccia Prada, 69 éves

Színésznő szeretett volna lenni, de helyette a divatot választotta. Ő kicsit később, 40 éves korában hozta létre első kollekcióját. 5 évvel később már férfi és női ruhákat is tervezett egyaránt. 2014-ben felkerült a Forbes legbefolyásosabb nőit számon tartó listájára.

Jimmy Choo, 70 éves

11 éves korában már cipőt tervezett. Ekkor még Malajziában élt. Az Egyesült Királyságba költözött, hogy tanulhasson. Lediplomázott és utána alapította meg a cégét, és nyitotta meg a cipőboltját. Hamar felfigyelt rá a londoni Fashion Week. Ez kellett a sikerhez és a hírnévhez.

Yohji Yamamoto, 75 éves

A jogi pályát szánták neki, de inkább édesanyja mellett segédkezett a varróboltban. Itt sajátította el a szabás-varrás mesterségét. Divatiskolába ment és 1981-ben már Párizsban debütált. Azonnal a piramis csúcsára ugrott.

Calvin Klein, 76 éves

Magyar származási divatmogul. 1968-ban alapította az első üzletüket, mely férfi ruhákra szakosodott. Nem sokkal később már női ruhákat is terveztek. Parfümbirodalma is 30 éve töretlen sikereket ér el.

Manolo Blahanik, 76 éves

32 évesen a világ második olyan férfija lett, akit címlapon lehozott a Vogue magazin. Gyönyörű cipőit imádják a hírességek.

Roberto Caballi, 79 éves

32 évesen mutatta be első kollekcióját egy párizsi divatszalonban. Első saját üzletét Saint-Tropez-ben nyitotta, a saját ruhamárkáját pedig csak ez után.

Kenzō Takada, 80 éves

Az iskolák után, 25 évesen költözött Tokióból Párizsba. Első férfi kollekcióját 44 éves korában készítette. 5 évre rá már parfümöket is gyártott.

Luciano Benetton, 83 éves

Összespórolt pénzén vett egy kötőgépet és azon csinálta az első rá jellemző, színes pulóvereket. Azonnal nemzetközi siker lett. 30 évesen, testvérével együtt hozta létre a Benetton márkát.

Paco Rabanne, 85 éves

Először ékszereket készített különböző neves cégek számára, mint a Givenchy vagy a Dior. 32 évesen mutatta be az első papírból, műanyagból és fémből készült ruhakollekcióját. 34 évesen alapította a saját divatházát.

Pierre Cardin, 96 éves

Már 14 évesen is csak a divatnak élt. Vichy-be költözött és szabó lett. 24 éves korában Christian Dior cégénél dolgozott. Három évvel később alapította saját divatházát.

Mit gondoltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!