15 legritkább betegség a világon, amiről eddig nem is hallottál

- Hirdetés -

Rengeteg olyan gyógyíthatatlan betegség van a világon, amiről fogalmunk se volt, hogy léteznek. Javarészt a tudósok sem találtak rá logikus magyarázatot, hogyan lehetséges, hogy valaki ilyen betegségekkel jön a világra. Főleg, akkor nem, ha mindkét szülő egészséges. Elhoztunk néhány nagyon fura és rejtélyes betegséget, amit nagyon nehéz megemészteni, mert még az életben nem hallottál ezeknek a létezéséről sem.

Egy kíni fiú, aki 7 helyett, 10 nyakcsigolyával született.

- Hirdetés -

Ez a férfi, 1 tenyér/ 5 ujj, helyett, 2 tenyér / 8 ujjal született.

- Hirdetés -

A térképnyelv, egy nyelvgyulladás, ahol bizonyos területek begyulladnak, majd elmúlnak de utána, máshol gyullad be a szerv. Ezért hívják más néven, vándorló nyelvgyulladásnak.

 

- Hirdetés -

Charlotte Garside, egy olyan lány, aki mindössze 68 cm magas és súlya alig több mint 4 kg.

A polycoria, egy olyan betegség, ahol az embernek egynél több pupillája vagy szivárványhártyája van.

A hipermobilitási szindróma – az ízületek és a gerinc veleszületett fokozott rugalmasságát jelenti.

Ez a polydaktikusan – azaz extra ujjak a kézen és a lábakon.

Ez a piebaldizmus nagyon ritka genetikai betegség, amikor egy személy melanocita sejteket veszít. Ezért megjelenik egy fehér bőrfolt (általában a homlokon), valamint egy fehér hajszál.

Ez egy olyan betegség, ahol a koponyán kifejlődött egy harmadik szemgödör, de az arcon semmit sem lehetett ebből látni.

Ez egy polyodontia betegség- ahol extra mennyiségű fog található a szájban.

A neurofibromatózis egy olyan genetikai betegség  amely bőrön többszörös csomók megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és tumorok kialakulásával jár.

A Marfan-szindróma autoszomális domináns öröklődésű betegség, melynek legjellegzetesebb tünetei a vázrendszeri eltérések, ám mégis a betegek életére a súlyos szív- és érrendszeri elváltozások jelentik a legnagyobb veszélyt.

Ez egy olyan macska, aki gyapjas orral született.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!