18 dolog, amit gyorsan megtanulhatsz és nagyon hasznos lehet a hétköznapokban

- Hirdetés -

Képesek vagyunk túlgondolni egyes problémákat, pedig a megoldás nagyon sok esetben teljesen kézenfekvő. Van úgy, hogy nem is gondolnánk ilyen apróságokra. Pedig ezek gyakran megkönnyíthetik az életünket. Sok kis apróság, melyeket célszerű észben tartani, hogy bizonyos szituációkat sokkal könnyebben és olcsóbban úszhassunk meg. Mutatunk nektek pár ilyet, hátha valakinek megkönnyíthetjük a dolgát.

Érezted már azt, hogy valaki figyel téged? Mit tehetsz ellene? Próbálkozz egy kamu-ásítással. Mindenki tudja, hogy az ásítás ragályos. Ha tényleg téged bámul, akkor ő is ásítani fog. Vélhetőleg észbe is kap…

Félted a bicajodat, hogy ellopják? Ragassz pár ragasztószalag-csíkot az ülésre. Ettől kopottabbnak tűnik és lehet, hogy így a tolvajokat kevésbé érdekli majd.

- Hirdetés -

Sok a tennivaló? Jegyzetet készítesz arról, milyen feladatok várnak rád? Írj az elvégzendő feladatok közé pár olyat, amit pikk-pakk meg tudsz csinálni. Ez ösztönzően fog hatni rád és produktívabb lehetsz.

write

Mi van akkor, ha követnek? Csinálj valami teljesen szokatlan és meggondolatlan dolgot. Mintha megőrültél volna. Ez lehet, hogy eltántorítja a téged követő személyt.

Idegesítő viszketés? Körülbelül ennyi, amit egy szúnyogról tudnunk kell. Mit tehetünk ellene? Kenj egy kis kézfertőtlenítőt a csípésre. Kevésbé fog viszketni. Gondolom manapság mindenkinél van otthon egy kis fertőtlenítő.

- Hirdetés -

A kisgyermekek zöme fél a „szuritól” vagy úgy egyébként az orvosoktól. Ha valami olyasmi vizsgálat van, amitől félnek a gyerekek, akkor célszerű azt mondani nekik, hogy „most ne nevess..”. Ettől általában elnevetik magukat és megnyugszanak.

A depresszió nagyon sok ember életét nehezíti meg, de van egy apró megoldás, ami javíthat az aktuális kedélyállapotukon. Fogni kell egy stoppert és apró kihívások elé kell állítaniuk magukat. Például: „el kell mosogatnom 10 perc alatt”. Az ember produktívabb is lesz tőle, illetve segít elterelni a gondolatokat.

Ha szeretnéd elérni, hogy a gyereked kösse le magát egy kis játékkal, csak azt kell mondanod, hogy „Takarítsd ki a szobád!”. Azonnal a játék lesz az első, amire gondolni fog…

- Hirdetés -

A megfelelő folyadékbevitelt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Hasznos a fáradtság, közérzet és a fejfájás elleni is. A legfontosabb, hogy soha ne várjuk meg míg szomjasak leszünk. Ez ugyanis már egy olyan állapot, ami „valaminek a hiánya”. A szervezet jelzi, hogy folyadékot kell bevinni a szervezetbe. Ezt soha ne várjuk meg.

Az ember nem szeret szívességet kérni. Ettől függetlenül, ha szeretnénk, hogy egy másik ember elfogadóbb legyen velünk, akkor próbáljunk meg tőle valamilyen szívességet kérni. Ettől ő is azt érzi majd, hogy számíthat rád, ha valamire szüksége van.

Főzés után rengeteg szag van, amit a kezünk képes bevenni. Halszag, hagymaszag stb. Mossuk meg a kezünket borotvahabbal. Azonnal segít a problémán.

Az új elektronikai eszközök megvásárlásával célszerű mindig várni egy kicsit. Egyrészt olcsóbb lehet, másrészről az első szériás gépek sok esetben problémásabbak, mint egy pár hónappal kiadott frissebb verziószámú „kütyü”.

Ha szeretnél pikk-pakk elaludni, akkor indíts el egy olyan filmet, amit már számtalanszor láttál.

A zuhanyzás rengeteg problémára gyógyír. Nem csak a kellemetlen testszagra. 🙂 Fejfájás, stressz, megfázás. Mindegyikre pozitív hatással van.

Ha strandra mész és félted a pénzed, akkor tedd azt tisztasági betétek közé, vagy nedves törlőkendős csomagba. Nem valószínű, hogy ezt átkutatják a tolvajok.

A kábelek rendszerezéséhez használj wc papír gurigákat. Mind a tárolás, mind a kezelése sokkal könnyebb lesz.

Ha palacsintát akarsz sütni, akkor a tésztának valót tedd bele egy üres ketchup-ös üvegbe. Ezzel sokkal könnyebb adagolni, és kevesebbet fogsz maszatolni a konyhában.

A kulcsokat néha nehéz megkülönböztetni. Fesd be őket egy kis körömlakkal. Máris egyszerűbb a dolgod.

Tudtok még ilyeneket? Írjátok meg kommentben.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!